Zvezda: A sad na Evroligu!

Nakon pobede nad Olimpijom, Crvena zvezda Telekom okreće se novom izazovu - startu najjačeg takmičenja i utakmici protiv Galatasaraja. Trener Radonjić najavio da će "sa jasnim ciljem" pripremati ekipu za taj meč.

Košarka 12.10.2014 | 17:15
Zvezda: A sad na Evroligu!

Još jedan žestoki nalet Crvene zvezde (serija 21:3), zakucavanje Dangubića, požrtvovanost Dženkinsa, pa buđenje Olimpije i promašaj Marinovića za potpuno otvoreni finiš... Ređali su se utisci navijača Zvezde dok su u subotu napuštali halu Pionir.

Njihovi ljubimci ostvarili su i treću ABA pobedu - borbeno i komplikovanije nego što je predviđano u trećoj četvrtini, pri vođstvu Beograđana 54:31. "Bilo je perioda i očekivano dobre, ali i očekivano loše igre", rekao je na konferenciji posle utakmice trener Zvezde Dejan Radonjić.

Cibonu su crveno-beli "slomili" već u prvoj četvrtini, a Olimpiju su "lomili" u trećoj, kada su agresivnoj odbrani dodali i raznovrsne, brze napade i pogotke u nizu...

Za nekoliko minuta odlepili su se košarkaši Zvezde od rivala i stvorili razliku koju Ljubljančani nisu stigli, iako su u poslednjoj deonici ubacili čak 15 poena više (27:12), koristeći Zvezdin drastičan pad u igri (21 izgubljena lopta zbirno)

Radonjić je posle utakmice rekao da je u završnici donosio i odluke nauštrb rezultata, kao što je zadržavanje još "rovitog" Stefana Jovića na terenu, da bi Nišlija osetio barut pred ono što dolazi - početak Evrolige.

Do utakmice protiv Galatasaraja u četvrtak ostalo je još vremena i o njoj će tek biti reči, kao i o samoj Evroligi, ali joj je trener Zvezde posvetio pažnju i u subotu. Logično, jer sa završetkom meča protiv Olimpije crveno-beli ponovo ulaze u evroligaški ciklus i ritam od dva nastupa sedmično.

"Potrebno je vreme da se neki elementi nivelišu, ali već sada je jasno da će ekipa izaći pred kvalitetnog i iskusnog rivala, koji je i prošle godine imao zavidan učinak u Evroligi. Nadam se da ćemo odigrati meč u punoj Areni", objasnio je Radonjić.

Koji su to elementi?

"Recimo, očekuje se da se pojavi određeni nivo i kvalitet igre Stefana Jovića, a to objektivno nije moguće za jedan, dva ili tri dana, tako da je sigurno potrebno vreme. Ipak, nećemo to posmatrati kao našu odbrambenu poziciju u pripremi za tu utakmicu, već ćemo i u pripremu i u utakmicu ući sa vrlo jasnim ciljem, bez obzira na to da ćemo znati protiv koga igramo i da smo ove godine napravili izuzetno mlad tim, koji bi tek trebalo da se dokazuje".

Posle nekoliko dana neizvesnosti, ove nedelje je definitivno potvrđeno da će utakmica Zvezde i Galate biti odigrana u Kombank Areni, u četvrtak.

Stefan Jović (na donjoj slici) nada se da će biti fit za taj meč.

"Imao sam problema posle meča sa Cibonom i tek jutros (subota) sam odradio lakši trening. Evidentno je da sam imao problema na terenu večeras, ali moram da pojačam rad. Osećam se dobro, sposoban sam za pun trening i preostaje mi samo da radim što jače da bih bio potpuno spreman za meč protiv Galatasaraja", izjavio je plejmejker, jedan od nekoliko Zvezdinih debitanata u Evroligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar