Највеће замке продавница уличне моде

Орман вам је пун, али ви немате шта да обучете за разговор за посао? Идете у похабаном капуту, али зато имате 10 неонских топића у стилу деведесетих? Ово је чланак за вас…

Мода и љепота 11.10.2014 | 17:30
Највеће замке продавница уличне моде

Пораст продавница уличне моде који нам за мале паре нуде најновије трендове довео нас је до сталних похода у шопинг, али и великих проблема када су наши затрпани ормари у питању јер је дискутабилан садржај гардеробе у њему.

Ово су најчешће замке куповања у хигх-стреет продавницама:

Неспарене комбинације - Да ли ухватите себе да изговарате: "Само 1000 динара? Па то ћу купити макар носила за спавање!", време је да се освестите и престанете да бацате новац у ветар. За тих 1000 динара можете да поједете пицу с пријатељицом или попити 3 кафе с драгим. То су искуства у којима ћете сигурно више уживати од мајице у којој ћете можда једном спавати. Поштујте златно правило - купујте само ствари које ћете стварно носити!

Препун орман - У шопинг ћете ићи још много пута, али сумњамо да ћете ускоро куповати нови ормар или се селити у нови стан. По сезони не купујте више од 3 комада који за 6 месеци сигурно више неће бити у моди.

Погрешан број - Два броја већа хаљина? Нема везе, отићи ћете код шнајдерке! Премале панталоне? Баш планирате да смршате...Кад одете код шнајдерке на крају ћете добити цену за коју сте могли да купите и хаљину која вам одговара, а кад и ако смршате – те панталоне више неће бити у моди, а можда вам и крој неће пристајати. Купујте само одећу која вам пристаје као саливена.

Лош квалитет - Морамо ли да споминемо упитни квалитет одеће која кошта хиљаду динара? По ниским ценама свакако се исплати куповина пролазних комада, но ако купујете нешто конкретно, свакако добро проучите како је сашивено и од којег је материјала.

Немаш капут, имате 100 топића - Ово је велика замка у коју већина жена често упада. У шопингу ћемо потрошити и већу своту новца те поносно истакнути како смо за тај новац купиле хрпу ствари. Наравно, углавном ће се радити о крпицама попут мајица, сукњи и хаљиница док ће нам за капут, чизме или блејзер бити превисе да дамо исту суму новца. Добро размислите пре одласка у шопинг и на распродајама радије улажите у комаде попут ципела, добре торбе, капута и блејзера.

Кројеви који вам не стоје - Данашња улична мода нуди одећу која је управо у тренду, но то не значи да морате да купите све што видите. У панталонама које вам изврсно стоје а нису у тренду сигурно ћете боље изгледати него у панталоницама с ресицама које никако не иду на вашу грађу. У шопингу увек будите паметни! 

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар