Najveće zamke prodavnica ulične mode

Orman vam je pun, ali vi nemate šta da obučete za razgovor za posao? Idete u pohabanom kaputu, ali zato imate 10 neonskih topića u stilu devedesetih? Ovo je članak za vas…

Moda i ljepota 11.10.2014 | 17:30
Najveće zamke prodavnica ulične mode

Porast prodavnica ulične mode koji nam za male pare nude najnovije trendove doveo nas je do stalnih pohoda u šoping, ali i velikih problema kada su naši zatrpani ormari u pitanju jer je diskutabilan sadržaj garderobe u njemu.

Ovo su najčešće zamke kupovanja u high-street prodavnicama:

Nesparene kombinacije - Da li uhvatite sebe da izgovarate: "Samo 1000 dinara? Pa to ću kupiti makar nosila za spavanje!", vreme je da se osvestite i prestanete da bacate novac u vetar. Za tih 1000 dinara možete da pojedete picu s prijateljicom ili popiti 3 kafe s dragim. To su iskustva u kojima ćete sigurno više uživati od majice u kojoj ćete možda jednom spavati. Poštujte zlatno pravilo - kupujte samo stvari koje ćete stvarno nositi!

Prepun orman - U šoping ćete ići još mnogo puta, ali sumnjamo da ćete uskoro kupovati novi ormar ili se seliti u novi stan. Po sezoni ne kupujte više od 3 komada koji za 6 meseci sigurno više neće biti u modi.

Pogrešan broj - Dva broja veća haljina? Nema veze, otići ćete kod šnajderke! Premale pantalone? Baš planirate da smršate...Kad odete kod šnajderke na kraju ćete dobiti cenu za koju ste mogli da kupite i haljinu koja vam odgovara, a kad i ako smršate – te pantalone više neće biti u modi, a možda vam i kroj neće pristajati. Kupujte samo odeću koja vam pristaje kao salivena.

Loš kvalitet - Moramo li da spominemo upitni kvalitet odeće koja košta hiljadu dinara? Po niskim cenama svakako se isplati kupovina prolaznih komada, no ako kupujete nešto konkretno, svakako dobro proučite kako je sašiveno i od kojeg je materijala.

Nemaš kaput, imate 100 topića - Ovo je velika zamka u koju većina žena često upada. U šopingu ćemo potrošiti i veću svotu novca te ponosno istaknuti kako smo za taj novac kupile hrpu stvari. Naravno, uglavnom će se raditi o krpicama poput majica, suknji i haljinica dok će nam za kaput, čizme ili blejzer biti previse da damo istu sumu novca. Dobro razmislite pre odlaska u šoping i na rasprodajama radije ulažite u komade poput cipela, dobre torbe, kaputa i blejzera.

Krojevi koji vam ne stoje - Današnja ulična moda nudi odeću koja je upravo u trendu, no to ne znači da morate da kupite sve što vidite. U pantalonama koje vam izvrsno stoje a nisu u trendu sigurno ćete bolje izgledati nego u pantalonicama s resicama koje nikako ne idu na vašu građu. U šopingu uvek budite pametni! 

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar