"Убићу сваког ко дирне Сандру!"

Полиција трага за нападачем који је у четвртак око 22 сата бацио бомбу на породичну кућу манекенке и бивше чланице групе Моделс Александре Мељниченко на Вождовцу.

Србија 11.10.2014 | 13:53
"Убићу сваког ко дирне Сандру!"

Мотиви напада још се утврђују, а проверава се и да ли је експлозивна направа опомена упућена Александрином брату Милану Николићу, грађевинском предузимачу, који, наводно, дугује много новца.

- Све околне зграде имају видео-надзор. Полиција ће прегледати снимке, што би требало да помогне у истрази и идентификацији нападача - каже извор Курира из истраге.

Како сазнајемо из кругова блиских породици, овај инцидент много је узнемирио брачни пар Мељниченко, а Сандрин супруг Андреј, иначе један од најбогатијих Руса, рекао је да ће се „крваво осветити ако Сандри зафали длака с главе“ и да ће, ако је потребно, „из Русије довести људе који ће се обрачунати са српским мафијашима“.

Вања Николић, Александрина мајка, рекла је јуче за Курир да очекује да ће полиција професионално одрадити свој посао.

- Уз дужно поштовање, не смем ништа да вам кажем због полицијске истраге, која је у току, а полиција ради свој посао. Не смем ни да вам кажем да ли сам била у кући или не. Полиција је рекла да не дајем изјаве, хвала вам на разумевању - рекла је Вања Николић.

Комшије у Улици Косте Јовановића кажу да их је узнемирила детонација.

- Звучало је као топовски удар. Изашла сам да видим шта се дешава, али нисам приметила никакво оштећење на згради. Можда је нападач промашио терасу јер јој је тешко прићи, па је бомба пала у двориште - испричала је комшиница.

Она је додала и да је често виђала Александрину мајку и дете како шетају с обезбеђењем.

- Сандру и њеног мужа баш дуго нисам срела, а комшиницу Вању сам видела у петак ујутро како прича с инспекторима из полиције. Вероватно је дошла да види какву штету је направила бомба - казала је комшиница, која није желела да јој се објављује име.

Ово је, иначе, други бомбашки напад на кућу Александре Мељниченко у последњих осам месеци. У фебруару ове године такође је одјекнула експлозија. И тад је на кући направљена материјална штета, а ни тад, срећом, није било повређених.

- Андреј је и тада био много љут. Исте вечери послао је авион по Сандрину мајку Вању и брата Милана како би их превезао у Лондон. Причало се да је алармирао цео државни врх Србије и Амбасаду Русије како би се што пре расветлио овај бомбашки напад - испричао је саговорник Курира.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар