"Ubiću svakog ko dirne Sandru!"

Policija traga za napadačem koji je u četvrtak oko 22 sata bacio bombu na porodičnu kuću manekenke i bivše članice grupe Models Aleksandre Meljničenko na Voždovcu.

Srbija 11.10.2014 | 13:53
"Ubiću svakog ko dirne Sandru!"

Motivi napada još se utvrđuju, a proverava se i da li je eksplozivna naprava opomena upućena Aleksandrinom bratu Milanu Nikoliću, građevinskom preduzimaču, koji, navodno, duguje mnogo novca.

- Sve okolne zgrade imaju video-nadzor. Policija će pregledati snimke, što bi trebalo da pomogne u istrazi i identifikaciji napadača - kaže izvor Kurira iz istrage.

Kako saznajemo iz krugova bliskih porodici, ovaj incident mnogo je uznemirio bračni par Meljničenko, a Sandrin suprug Andrej, inače jedan od najbogatijih Rusa, rekao je da će se „krvavo osvetiti ako Sandri zafali dlaka s glave“ i da će, ako je potrebno, „iz Rusije dovesti ljude koji će se obračunati sa srpskim mafijašima“.

Vanja Nikolić, Aleksandrina majka, rekla je juče za Kurir da očekuje da će policija profesionalno odraditi svoj posao.

- Uz dužno poštovanje, ne smem ništa da vam kažem zbog policijske istrage, koja je u toku, a policija radi svoj posao. Ne smem ni da vam kažem da li sam bila u kući ili ne. Policija je rekla da ne dajem izjave, hvala vam na razumevanju - rekla je Vanja Nikolić.

Komšije u Ulici Koste Jovanovića kažu da ih je uznemirila detonacija.

- Zvučalo je kao topovski udar. Izašla sam da vidim šta se dešava, ali nisam primetila nikakvo oštećenje na zgradi. Možda je napadač promašio terasu jer joj je teško prići, pa je bomba pala u dvorište - ispričala je komšinica.

Ona je dodala i da je često viđala Aleksandrinu majku i dete kako šetaju s obezbeđenjem.

- Sandru i njenog muža baš dugo nisam srela, a komšinicu Vanju sam videla u petak ujutro kako priča s inspektorima iz policije. Verovatno je došla da vidi kakvu štetu je napravila bomba - kazala je komšinica, koja nije želela da joj se objavljuje ime.

Ovo je, inače, drugi bombaški napad na kuću Aleksandre Meljničenko u poslednjih osam meseci. U februaru ove godine takođe je odjeknula eksplozija. I tad je na kući napravljena materijalna šteta, a ni tad, srećom, nije bilo povređenih.

- Andrej je i tada bio mnogo ljut. Iste večeri poslao je avion po Sandrinu majku Vanju i brata Milana kako bi ih prevezao u London. Pričalo se da je alarmirao ceo državni vrh Srbije i Ambasadu Rusije kako bi se što pre rasvetlio ovaj bombaški napad - ispričao je sagovornik Kurira.

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar