Пиво уништава сперматозоиде

Можда сте мислили да по нека кригла пива не утиче негативно на ваше здравље, али изгледа да само четири пива седмично може нанијети огромну штету код мушкараца.

Здравље 11.10.2014 | 12:38
Пиво уништава сперматозоиде

Истраживање које је спроведено на здравим момцима, који пију нешто више од три пива седмично, су показала да чак и та мала количина утиче на квалитет сперме.

Истраживачи тврде да мушкарци који уносе више од 7.5 промила алкохола седмично имају слабију сперму. Зато што пиво има око 2.7 промила алкохола, а са четири испијене чаше ви прелазите ту границу.

Свакако, оштећење сперме се повећава пропорцијално већим уносом алкохола, истичу истраживачи. Особе које су учествовале у овим истраживањима у просјеку су пиле око 16 промила алкохола седмично, што је у просјеку једна пива седмично, пише Бодy.ба.

Колико су више пили, њихов организам је производио мање сперме, чији је квалитет изузетно био умањен. Због тога, стручна лица препоручују да требате пити умјерено и да обратите пажњу на навику повезану са алкохолом, јер ваша плодност зависи од тога.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А

12.10.2014 23:39

РАКИЈА.

ОДГОВОРИТЕ