Pivo uništava spermatozoide

Možda ste mislili da po neka krigla piva ne utiče negativno na vaše zdravlje, ali izgleda da samo četiri piva sedmično može nanijeti ogromnu štetu kod muškaraca.

Zdravlje 11.10.2014 | 12:38
Pivo uništava spermatozoide

Istraživanje koje je sprovedeno na zdravim momcima, koji piju nešto više od tri piva sedmično, su pokazala da čak i ta mala količina utiče na kvalitet sperme.

Istraživači tvrde da muškarci koji unose više od 7.5 promila alkohola sedmično imaju slabiju spermu. Zato što pivo ima oko 2.7 promila alkohola, a sa četiri ispijene čaše vi prelazite tu granicu.

Svakako, oštećenje sperme se povećava proporcijalno većim unosom alkohola, ističu istraživači. Osobe koje su učestvovale u ovim istraživanjima u prosjeku su pile oko 16 promila alkohola sedmično, što je u prosjeku jedna piva sedmično, piše Body.ba.

Koliko su više pili, njihov organizam je proizvodio manje sperme, čiji je kvalitet izuzetno bio umanjen. Zbog toga, stručna lica preporučuju da trebate piti umjereno i da obratite pažnju na naviku povezanu sa alkoholom, jer vaša plodnost zavisi od toga.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A

12.10.2014 23:39

RAKIJA.

ODGOVORITE