Дјевојка из БиХ убијена код Салцбурга

Мирела Б. (20), поријеклом из Босне и Херцеговине, убијена је вишеструким убодима ножем у близини аустријског града Салцбурга. Осумњичени за убиство је Мирелин бивши момак, који је ухапшен и предат у надлежност тужилаштва.

Свијет 11.10.2014 | 08:46
Дјевојка из БиХ убијена код Салцбурга

Мотив за убиство, које се десило у ноћи између сриједе и четвртка, је још непознат, али комшије у згради гдје је дјевојка убијена кажу да су чули свађу и узвике, због чега су и позвали Хитну помоћ и полицију.

Дошавши на лице мјеста, екипа Хитне помоћи је пронашла Мирелино беживотно тијело у купатилу у локви крви, након чега су само могли да констатују смрт. Поред тијела је био и бивши момак, за којег се само наводи да се зове Александар. Њему је непосредно након убиства измјерено 0,8 промила алкохола у крви.

Он је ухапшен, а из полиције кажу да се није опирао хапшењу.
Полиција још није пронашла нож којим је избодена, али су изузели све кухињске ножеве, како би упоредили оштрице са величином улазне ране.

Комшије зграде у којој је Мирела убијена нису биле расположене за разговор. Само су рекли да су их ријетко виђали.

Мирела је наводно радила у угоститељству, а у околину Салцбурга се преселила прије годину и по дана. Њени пријатељи кажу да су њих двоје до прије извјесног времена били у вези, коју је Мирела прекинула. Ипак, није прекинула контакт с њим, већ су се редовно виђали.

"Она је жељела да њих двоје буду само пријатељи и ништа више", рекла је једна Мирелина пријатељица.

Они који су је познавали кажу да је бивши момак планирао да је изненади путовањем у Њујорк, у знак помирења. Међутим, нико не може претпоставити шта је кренуло по злу.  Иначе, када је полиција обавијестила Мирелину мајку да је убијена, увјеравала је полицију да је њена кћерка жива јер је непосредно прије њиховог доласка примила поруку са њеног броја.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар