Djevojka iz BiH ubijena kod Salcburga

Mirela B. (20), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ubijena je višestrukim ubodima nožem u blizini austrijskog grada Salcburga. Osumnjičeni za ubistvo je Mirelin bivši momak, koji je uhapšen i predat u nadležnost tužilaštva.

Svijet 11.10.2014 | 08:46
Djevojka iz BiH ubijena kod Salcburga

Motiv za ubistvo, koje se desilo u noći između srijede i četvrtka, je još nepoznat, ali komšije u zgradi gdje je djevojka ubijena kažu da su čuli svađu i uzvike, zbog čega su i pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Došavši na lice mjesta, ekipa Hitne pomoći je pronašla Mirelino beživotno tijelo u kupatilu u lokvi krvi, nakon čega su samo mogli da konstatuju smrt. Pored tijela je bio i bivši momak, za kojeg se samo navodi da se zove Aleksandar. Njemu je neposredno nakon ubistva izmjereno 0,8 promila alkohola u krvi.

On je uhapšen, a iz policije kažu da se nije opirao hapšenju.
Policija još nije pronašla nož kojim je izbodena, ali su izuzeli sve kuhinjske noževe, kako bi uporedili oštrice sa veličinom ulazne rane.

Komšije zgrade u kojoj je Mirela ubijena nisu bile raspoložene za razgovor. Samo su rekli da su ih rijetko viđali.

Mirela je navodno radila u ugostiteljstvu, a u okolinu Salcburga se preselila prije godinu i po dana. Njeni prijatelji kažu da su njih dvoje do prije izvjesnog vremena bili u vezi, koju je Mirela prekinula. Ipak, nije prekinula kontakt s njim, već su se redovno viđali.

"Ona je željela da njih dvoje budu samo prijatelji i ništa više", rekla je jedna Mirelina prijateljica.

Oni koji su je poznavali kažu da je bivši momak planirao da je iznenadi putovanjem u Njujork, u znak pomirenja. Međutim, niko ne može pretpostaviti šta je krenulo po zlu.  Inače, kada je policija obavijestila Mirelinu majku da je ubijena, uvjeravala je policiju da je njena kćerka živa jer je neposredno prije njihovog dolaska primila poruku sa njenog broja.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar