Намирнице помоћу којих можете исправити косу

Већ и врапци на грани знају колико је по вашу штетно стално фенирање, а да и не помињемо употребу пресе или хемијско исправљање косе.

Мода и љепота 10.10.2014 | 08:15
Намирнице помоћу којих можете исправити косу

Сви ови третмани више или мање оштећују кутикулу длаке и чине да коса делује беживотно, повећава њено опадање и крзање. Заборавите на све ове методе, постоје начини да исправите косу на далеко здравији и безопаснији по здравље начин.

Вотка може да се користи за посветљивање косе, али је подједнако добра и за њено исправљање. Помешате са регенератором и да нанесете на косу. Ниска ПХ вредност исправиће кутикуле и "испеглаће" косу. Међутим, не препоручује се да је користите пречесто јер може да исуши косу због алкохола који садржи.

Кокосово уље је најадекватније за благо коврџаву косу. Нанесите на влажну косу, а затим хе рашчешљате и осушите.

Целер - У блендеру помешајте један целер и додајте мало воде. Добијену мешавину ставите у бочицу с распршивачем, нанесите на косу и пустите да делује 15 до 20 минута. Након тога исперите шампоном.

Млеко је веома делотворно када је реч о исправљању косе. Наспите га у боцу са пумпицом и шприцајте по коси. Сачекајте пола сата док млеко не упије и након тога исперите косу шампоном.

Банане и папаја - Помешате једну зрелу банану, папају и две кашичице меда и добијену мешавину нанесете на влажну добро оцеђену косу. Након што се коса у потпуности осуши, оперите је и осушите. Ова маска ће исправити косу, нахранити је и спречити коврџање.

Кокос и лимета - Помешајте сок две лимете са кокосом и оставите смесу у фрижидеру неколико сати, док не постане густа. Четком је нанесите од корена према крајевима длаке и оставите да одстоји од 20 до 30 минута. Након тога исперите косу и операте је уобичајено.

НАПОМЕНА - Ниједан од поменутих третмани неће деловати као исправљање косе у фризерском салону или фенирање, али ће донекле допринети њеном исправљању. Биће делотворни само на благо таласасту немирну косу, али не и на веома коврџавој

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар