Namirnice pomoću kojih možete ispraviti kosu

Već i vrapci na grani znaju koliko je po vašu štetno stalno feniranje, a da i ne pominjemo upotrebu prese ili hemijsko ispravljanje kose.

Moda i ljepota 10.10.2014 | 08:15
Namirnice pomoću kojih možete ispraviti kosu

Svi ovi tretmani više ili manje oštećuju kutikulu dlake i čine da kosa deluje beživotno, povećava njeno opadanje i krzanje. Zaboravite na sve ove metode, postoje načini da ispravite kosu na daleko zdraviji i bezopasniji po zdravlje način.

Votka može da se koristi za posvetljivanje kose, ali je podjednako dobra i za njeno ispravljanje. Pomešate sa regeneratorom i da nanesete na kosu. Niska PH vrednost ispraviće kutikule i "ispeglaće" kosu. Međutim, ne preporučuje se da je koristite prečesto jer može da isuši kosu zbog alkohola koji sadrži.

Kokosovo ulje je najadekvatnije za blago kovrdžavu kosu. Nanesite na vlažnu kosu, a zatim he raščešljate i osušite.

Celer - U blenderu pomešajte jedan celer i dodajte malo vode. Dobijenu mešavinu stavite u bočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da deluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom.

Mleko je veoma delotvorno kada je reč o ispravljanju kose. Naspite ga u bocu sa pumpicom i špricajte po kosi. Sačekajte pola sata dok mleko ne upije i nakon toga isperite kosu šamponom.

Banane i papaja - Pomešate jednu zrelu bananu, papaju i dve kašičice meda i dobijenu mešavinu nanesete na vlažnu dobro oceđenu kosu. Nakon što se kosa u potpunosti osuši, operite je i osušite. Ova maska će ispraviti kosu, nahraniti je i sprečiti kovrdžanje.

Kokos i limeta - Pomešajte sok dve limete sa kokosom i ostavite smesu u frižideru nekoliko sati, dok ne postane gusta. Četkom je nanesite od korena prema krajevima dlake i ostavite da odstoji od 20 do 30 minuta. Nakon toga isperite kosu i operate je uobičajeno.

NAPOMENA - Nijedan od pomenutih tretmani neće delovati kao ispravljanje kose u frizerskom salonu ili feniranje, ali će donekle doprineti njenom ispravljanju. Biće delotvorni samo na blago talasastu nemirnu kosu, ali ne i na veoma kovrdžavoj

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar