Меморандум о Јадранско - јонском аутопуту

Црногорска Влада данас је прихватила Меморандум о разумијевању за реализацију Јадранско-јонског аутопута који треба да повеже Италију, Словенију, Хрватску, БиХ, Црну Гору, Албанију и Грчку.

Регион 09.10.2014 | 19:51
Меморандум о Јадранско - јонском аутопуту

"Циљ Меморандума је да се генерише интересовање земаља за заједнички и интегрисани приступ у покретању иницијативе према Европској комисији и међународним финансијским институцијама за реализацију овог значајног пројекта", саопштио је владин Биро за односе са јавношћу.

Влада Црне Горе, на данашњој сједниц утврдила је Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру.

На сједници Владе утврђен је Приједлог закона о узимању и пресађивању људских ткива и ћелија у сврху лијечења.

У складу са прописима ЕУ, новим законом уређују се стандарди квалитета и безбједности у третману ткива и ћелија која су намијењена за коришћење код људи, с циљем обезбјеђивања заштите здравља.

Влада је утврдила и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о повластици на путовање лица са инвалидитетом.

Приједлогом закона извршено је терминолошко усклађивање са одредбама Закона о социјалној и дјечијој заштити. Такође, уводи се нови доказ за кориснике повластице који користе путнички аутомобил, што ће омогућити бољу контролу коришћења права.

Црногорска Влада је прихватила План активности за подизање нивоа дигиталне писмености на националном нивоу.

Влада је размотрила усмену информација о статусу преговора са Ексим банком у вези са финансирањем изградње аутопута Бар - Бољаре и оцијенила да се све активности одвијају планираном динамиком.

На сједници је размотрена информација о "Монтевар металцу" из Никшића, а Влада је задужила надлежна министарства да, у складу са закључцима са претходне сједнице, наставе активности у правцу рјешавања актуелних питања у овом предузећу.


Коментари / 0

Оставите коментар