Memorandum o Jadransko - jonskom autoputu

Crnogorska Vlada danas je prihvatila Memorandum o razumijevanju za realizaciju Jadransko-jonskog autoputa koji treba da poveže Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju i Grčku.

Region 09.10.2014 | 19:51
Memorandum o Jadransko - jonskom autoputu

"Cilj Memoranduma je da se generiše interesovanje zemalja za zajednički i integrisani pristup u pokretanju inicijative prema Evropskoj komisiji i međunarodnim finansijskim institucijama za realizaciju ovog značajnog projekta", saopštio je vladin Biro za odnose sa javnošću.

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednic utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Na sjednici Vlade utvrđen je Prijedlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih tkiva i ćelija u svrhu liječenja.

U skladu sa propisima EU, novim zakonom uređuju se standardi kvaliteta i bezbjednosti u tretmanu tkiva i ćelija koja su namijenjena za korišćenje kod ljudi, s ciljem obezbjeđivanja zaštite zdravlja.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o povlastici na putovanje lica sa invaliditetom.

Prijedlogom zakona izvršeno je terminološko usklađivanje sa odredbama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti. Takođe, uvodi se novi dokaz za korisnike povlastice koji koriste putnički automobil, što će omogućiti bolju kontrolu korišćenja prava.

Crnogorska Vlada je prihvatila Plan aktivnosti za podizanje nivoa digitalne pismenosti na nacionalnom nivou.

Vlada je razmotrila usmenu informacija o statusu pregovora sa Eksim bankom u vezi sa finansiranjem izgradnje autoputa Bar - Boljare i ocijenila da se sve aktivnosti odvijaju planiranom dinamikom.

Na sjednici je razmotrena informacija o "Montevar metalcu" iz Nikšića, a Vlada je zadužila nadležna ministarstva da, u skladu sa zaključcima sa prethodne sjednice, nastave aktivnosti u pravcu rješavanja aktuelnih pitanja u ovom preduzeću.


Komentari / 0

Ostavite komentar