Видео - Уживајте: Мардона, Бобан, Кантона...

Од њих су батине добијали и играчи, полицијаци и навијачи. У фудбалу се може све видети. Атрактивни потези, дриблинзи, голови, али и туче. Играчи су у прошлости показали да уопште не заостају за навијачима када су у питању немиле сцене. Када наступи „жута минута“ од умиљатих љубимаца постају разјаране звери.  

Фудбал 09.10.2014 | 22:00
Видео - Уживајте: Мардона, Бобан, Кантона...

Подсетили смо се неких ратоборних фудбалера као што су Дијего Армандо Марадона, Звонимир Бобан, Паоло ди Канио, Пепе, Естебан Алварадо и Александар Ширко.

Марадону је током каријере пратило много скандала, а своју незгодну нарав показао је у Купу Шпаније (1983/84), када је започео велику тучу са играчима Атлетик Билбаа. Чим је главни судија одсвирао крај меча уједно је дао знак Марадони да се реваншира противнику за све батине током меча, а у тучи су учествовали играчи оба клуба. Аргентинац је тада кажњен са три меча суспензије.

Окршај Динама и Црвене звезде на Максимиру 1990. године многи су означили као почетак грађанског рата. Навијачи оба клуба потукли су се на трибинама, али није било мирно ни на самом терену. Бобан је у покушају да одбрани једног навијача Модрих добио пендреком по леђима, па је узвратио карате ударцем и оборио једног полицајца. Суспендован је на девет месеци, али је касније казна смањена на четири месеца.

Паоло ди Канио је познат као пргав фудбалер, који се потукао са тренером Ројом Еткинсоном, пљувао судије, а после инцидента на мечу са Арсеналом зарадио је тромесечну суспензију. Тада је Италијан разменио ударце са Мартином Кионом, а потом је судију Пола Алкока, који му је показао црвени картон, одгурнуо толико јако да је овај на крају пао на терен.

Ерик Кантона, легендарни капитен Манчестер јунајтеда, на мечу са Кристал Паласом јануара 1995. године није издржао прозивке са трибина од стране једног навијача, па је уследио трк, скок и кунг-фу потез. Казна је била брутална колико и његов ударац – осам месеци без фудбала, 120 сати добротворног рада, одузета капитенска трака...

У садашњем фудбалу нема пргавијег играча од Пепеа. Дефанзивац Реала често је у сукобу са противничким играчима, али оно што је урадио 2009. године Франсиску Каскери згрозило је читав свет. Португалац је два пута крвнички исципеларио играча Хетафеа док је овај лежао на трави.
„Гледао сам снимак и нисам могао да се препознам. Потпуно сам изгубио контролу“, рекао је Пепе који је тада зарадио суспензију на десет утакмица.

Нешто слично је урадио и Естебан Алварадо. Голман АЗ Алкмара је у Купу Холандије против Ајакса прво спремно дочекао напад навијача амстердамског клуба, а онда му очитало лекцију док се овај налазио у подређеном положају.
„Учинио сам то из самодбране. Прво што сам помислио било је да има нож. Шта бисте ви урадили да сте на мом месту“, рекао је Алварадо који је добио црвени картон.

У Русији је све могуће, па чак и да играч улети на трибину и потуче се са својим навијачем. Александр Ширко је 2006. године играо за Шињик, када није издржао вређање, па је после меча са Ростовом покушао песницама да се објасни са навијачем.
„Не сећам се да ли сам успео да га ударим или не“, рекао је после Ширко.

Вероватно смо неке грубијане и прескочили, али сигурно не намерно...

Коментари / 0

Оставите коментар