Video - Uživajte: Mardona, Boban, Kantona...

Od njih su batine dobijali i igrači, policijaci i navijači. U fudbalu se može sve videti. Atraktivni potezi, driblinzi, golovi, ali i tuče. Igrači su u prošlosti pokazali da uopšte ne zaostaju za navijačima kada su u pitanju nemile scene. Kada nastupi „žuta minuta“ od umiljatih ljubimaca postaju razjarane zveri.  

Fudbal 09.10.2014 | 22:00
Video - Uživajte: Mardona, Boban, Kantona...

Podsetili smo se nekih ratobornih fudbalera kao što su Dijego Armando Maradona, Zvonimir Boban, Paolo di Kanio, Pepe, Esteban Alvarado i Aleksandar Širko.

Maradonu je tokom karijere pratilo mnogo skandala, a svoju nezgodnu narav pokazao je u Kupu Španije (1983/84), kada je započeo veliku tuču sa igračima Atletik Bilbaa. Čim je glavni sudija odsvirao kraj meča ujedno je dao znak Maradoni da se revanšira protivniku za sve batine tokom meča, a u tuči su učestvovali igrači oba kluba. Argentinac je tada kažnjen sa tri meča suspenzije.

Okršaj Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru 1990. godine mnogi su označili kao početak građanskog rata. Navijači oba kluba potukli su se na tribinama, ali nije bilo mirno ni na samom terenu. Boban je u pokušaju da odbrani jednog navijača Modrih dobio pendrekom po leđima, pa je uzvratio karate udarcem i oborio jednog policajca. Suspendovan je na devet meseci, ali je kasnije kazna smanjena na četiri meseca.

Paolo di Kanio je poznat kao prgav fudbaler, koji se potukao sa trenerom Rojom Etkinsonom, pljuvao sudije, a posle incidenta na meču sa Arsenalom zaradio je tromesečnu suspenziju. Tada je Italijan razmenio udarce sa Martinom Kionom, a potom je sudiju Pola Alkoka, koji mu je pokazao crveni karton, odgurnuo toliko jako da je ovaj na kraju pao na teren.

Erik Kantona, legendarni kapiten Mančester junajteda, na meču sa Kristal Palasom januara 1995. godine nije izdržao prozivke sa tribina od strane jednog navijača, pa je usledio trk, skok i kung-fu potez. Kazna je bila brutalna koliko i njegov udarac – osam meseci bez fudbala, 120 sati dobrotvornog rada, oduzeta kapitenska traka...

U sadašnjem fudbalu nema prgavijeg igrača od Pepea. Defanzivac Reala često je u sukobu sa protivničkim igračima, ali ono što je uradio 2009. godine Fransisku Kaskeri zgrozilo je čitav svet. Portugalac je dva puta krvnički iscipelario igrača Hetafea dok je ovaj ležao na travi.
„Gledao sam snimak i nisam mogao da se prepoznam. Potpuno sam izgubio kontrolu“, rekao je Pepe koji je tada zaradio suspenziju na deset utakmica.

Nešto slično je uradio i Esteban Alvarado. Golman AZ Alkmara je u Kupu Holandije protiv Ajaksa prvo spremno dočekao napad navijača amsterdamskog kluba, a onda mu očitalo lekciju dok se ovaj nalazio u podređenom položaju.
„Učinio sam to iz samodbrane. Prvo što sam pomislio bilo je da ima nož. Šta biste vi uradili da ste na mom mestu“, rekao je Alvarado koji je dobio crveni karton.

U Rusiji je sve moguće, pa čak i da igrač uleti na tribinu i potuče se sa svojim navijačem. Aleksandr Širko je 2006. godine igrao za Šinjik, kada nije izdržao vređanje, pa je posle meča sa Rostovom pokušao pesnicama da se objasni sa navijačem.
„Ne sećam se da li sam uspeo da ga udarim ili ne“, rekao je posle Širko.

Verovatno smo neke grubijane i preskočili, ali sigurno ne namerno...

Komentari / 0

Ostavite komentar