Ф1: Мале шансе за опоравак Бјанкија!

Несрећни француски возач Формуле 1, Жил Бјанки, који је у недјељу на Великој награди Јапана у Сузуки доживио тешку несрећу, кад се при излијетању са стазе својим болидом забио у дизалицу, има минималне изгледе за потпуни опоравак, тврде доктори.

Остали спортови 09.10.2014 | 16:45
Ф1: Мале шансе за опоравак Бјанкија!

Возач се већ трећи дан налази на одјељењу интензивне његе болнице у Јокаићију с тешким повредама мозга.

Бјанки је у судару изгубио свијест и претрпио тешке повреде главе, због којих је одмах подвргнут оперативном захвату. Свјетска аутомобилиска федерација (ФИА) покренула је истрагу у овом случају, о којем се огласио и бивши вишеструки свјетски првак у Формули 1, Француз Ален Прост.

"Излазак дизалице на стазу, а да прије ње није изашао сигурносни аутомобил је потпуно неприхватљив. Вођство трке направило је велику грешку каква се више никада не би смјела поновити", изјавио је огорчени Прост.

Иако се сви надају да ће се 25-годишњи Француз опоравити, стручњаци за те врсте повреда тврде да су изгледи за потпуни опоравак врло мали.

Уз јапанске докторе, за Бјанкијев опоравак брину Жерар Селан, који је прошле године лијечио Михаела Шумахера након његове скијашке несреће, те Алесандро Фрати, неурохирург из римске универзитетске болнице Ла Сапиенца. Обојица су мишљења да су јапански доктори направили све што су могли да би спасили живот Бјанкију.

Коментари / 0

Оставите коментар