Вучићу озбиљно угрожена сигурност

Бивши министар полиције Србије Душан Михајловић, у вријеме чијег је мандата убијен Зоран Ðинђић, упозорио је како посљедња догађања са жандармеријом показују да је сигурност премијера Александра Вучића озбиљно угрожена и како тај догађај може најавити "опасну ситуацију налик оној 2003." када је убијен Ђинђић.

Србија 09.10.2014 | 16:04
Вучићу озбиљно угрожена сигурност

''Држим како постоји довољно индиција да је премијеру Србије Александру Вучићу озбиљно угрожена сигурност. Због тога се искрено надам како наша држава неће дозволити да се понови трагична историја. Надам се да меродавне службе знају и да су свесне како прави проблем не лежи у жандармерији'',  рекао је Михајловић додајући како чињеница да су "жандари читавих пола сата бесправно у вежи као таоца држали брата предсједника владе мора бити најозбиљније схваћена".Михајловић држи да су у Србији на мети увијек били они који су покретали реформе.

''Ми живимо у земљи у којој су сви реформисти сметали одређеним страним силама, али и њиховим експонентима који се налазе овдје. На брдовитом Балкану атентати и пуцњи често су мењали токове историје. Зато би све ово што се догађа држава морала врло озбиљно схватити'' упозорио је Михајловић.

Забринут је за Вучића, али и за његову породицу, и министар за рад, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин који каже да је "држава у обвези угрожену сигурност премијера Александра Вучића и његове породице свести на најмању могућу меру подузимањем свих потребних мјера заштите и осигурања".

''У којој би земљи на свету било нормално пребити брата премијера'', упитао је Вулин и подсјетио што су медији све писали о Вучићевим родитељима, супрузи, изгубљеном дјетету.''Ни то није било довољно, кренуло се с нападима на његова сина како је тукао некога на сплаву. Ништа од тога није истина... И тко је још преостао, преостала је још кћи и брат, а њега је недавно брутално претукла велика скупина наоружаних људи'', каже Вулин, а на питање који су интереси и тко би и зашто могао наудити премијеру, одговорио је како најприје треба погледати унатраг и видјети што је све Влада Србије учинила у протеклих сто дана и "колико јако богатих људи више нема или има мањи утицај у друштву".

''Постоји доста моћних људи у иноземству, као и моћних земаља које би вољеле да Србију води неки блиједи, неупечатљив премијер који не одлучује ни и о себи ни о Србији, који мора саслушати и послушати'', објаснио је Вулин.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзевад

09.10.2014 14:31

Вучић води Србију добрим путем. Немојте да се понови као са Дјиндјићем јер лоповима треба одузети све, и полиција данас ради са лоповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

09.10.2014 23:42

Нешто ми та борба против организованог криминала споро иде, па стане.

ОДГОВОРИТЕ