Кривична пријава против Петра Ђокића

Управни одбор Уније синдиката радника у здравству у Републике Српске поднио је кривичну пријаву против министра рада и борачко инвалидске заштите Српске, Петра Ђокића.

Република Српска 08.10.2014 | 22:41
Кривична пријава против Петра Ђокића

Како наводе, Ђокић је незаконито и самовољно ускратио и онемогућио право на синдикално организовање овој синдикалној организацији, саопштено је из Уније синдиката радника у здравству у Републике Српске.

Ђокића терете да је тиме спријечио дјеловање око пет хиљада здравствених радника запослених у јавним здравственим установама у РС, удружених у Унију синдиката радника у здравству РС.

Подсјећају да је Ђокић 18. аугуста, "донио незаконито рјешење" којим је одбио захтјев Уније синдиката радника у здравству РС за утврђивање већинске репрезентативности у дјелатности здравствене заштите РС, "иако је био упознат и знао да ова синдикална организација испуњава све услове за утврђивање тражене репрезентативности прописане законом“.

Осим ове кривичне пријаве која је данас достављена Окружном тужилаштву у Бањалуци, из Уније синдиката радника у здравству РС наводе да планирају да у наредним данима поднесу и кривичне пријаве против директора јавних здравствених установа за које се сумња да су починили кривична дијела - повреде основних права радника, а која се односе на уплате обавезних доприноса.

Из Уније овог синдиката, поводом Свјетског дана сигурног и достојанственог рада, додају да је ове године велика већина здравствених радника у РС тај дан дочекала углавном обесправљени као "вишегодишњи радници на црно“, без уплата обавезног здравственог и пензионог осигурања и у великом страху да једностраном вољом послодаваца, који су у њиховом случају опћинске, градске и републичке власти, могу лако остати без посла и било какве егзистенције.

“Због свега тога, а и општег стања у РС, здравствени радници редовно и без поговора извршавају све своје радне обавезе у јавним здравственим установама и то у врло тешким радним условима и у општој оскудици коју је створило катастрофално стање у здравству”, наводе у саопштењу.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ал капоне

08.10.2014 22:53

Ово је само јос један доказ каква се кампања води против Дјокица и социјалистицке партије, јер су бас сад насли да тузе 4 дана пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

08.10.2014 22:59

Не могу да вјерујем циме се поједини људи слузе да би испунили своје хирове. Ово је страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко о цему...

08.10.2014 23:04

По оној старој народној "Држ'те лопова!". Ама људи има ли игдје толико корупције него у здравству. Па како их само није срамота овако се бламирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар пан

08.10.2014 23:09

Ово је нецувено. Сав терет да се пребаци на ледја једног цовјека који и нема овласцења за овако несто. Заиста се мутне радње одвијају овде код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абрахам линколн

08.10.2014 23:16

Једини цовјек кји ради несто у овој влади и сад да му ураде ово. Оцигледно је да људи не постују рад и да покусавају само поквареним играма да покопају постене и вриједне људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

андјелија

08.10.2014 23:18

Апсолутна подрска за Петра Дјокица јер знамо да се воде нецасне радње против њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црнка

09.10.2014 00:33

Драги народе дали неко зна кад овај марко павиц мисли отици у пензију или планира и да умре у дрзавној фотељи срамно и залосно???

ОДГОВОРИТЕ
Name

прелазим на алтернативну медицину

09.10.2014 05:44

Станес испред сваке болнице и дома здравља... Настампас бланко кривицних пријава и само уписујес имена. Мозда цес у два-три слуцаја погријесити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стоп корупцији

09.10.2014 07:00

Ста све раде 'велики' Петру и социјалистима! Цццц... Хајде јос, имате 3 дана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

09.10.2014 07:59

Погледај прије Марка Приједора,а погледај сад, Марка треба за предсједника РС! Марко је Марко

ОДГОВОРИТЕ
Name

е сваста

09.10.2014 19:59

Папир све трпи, па и овакве глупости

ОДГОВОРИТЕ