Помаци у раду Тужилаштва БиХ

Тужилаштво БиХ изражава задовољство због тога што су у извјештају Европске комисије за 2014. годину као позитивни помаци наведене активности ове правосудне институције и заједничке акције у борби против организованог криминала, корупције, прања новца и других кривичних дјела.

Босна и Херцеговина 08.10.2014 | 16:45
Помаци у раду Тужилаштва БиХ

"Радује нас што су препознати и наши напори у борби против међународног кријумчарења дрога, прања новца, тероризма и других тешких кривичних дјела, као и наводи да је БиХ постала партнер у реализацији међународних споразума и раду асоцијација за сарадњу правосудних и полицијских агенција", наводи се у саопштењу из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво је свјесно да је број предмета за ратне злочине још веома велики, те да је правосуђу потребна јача подршка институција власти.

"Тужилаштво БиХ у више наврата је истицало да рад на предметима ратних злочина у великој мјери зависи од буџетских средстава и попуњености кадровских капацитета и драго нам је да је та повезаност препозната у информацији Европске комисије", наведено је у саопштењу.

Ова правосудна институција је поносна што је у извјештају истакнута значајна регионална сарадња тужилаштава, у чијем развоју имају значајну улогу, која је већ дала одређене резултате и који ће помоћи у ефикаснијем процесуирању предмета ратних злочина.

Тужилаштво изражава задовољство што су у извјештају препознате важности процеса независног избора судија и тужилаца и рада Високог и судског и тужилачког савјета БиХ јер, како су навели, они увијек истичу став да овај процес треба бити ван политичких утицаја.


Коментари / 0

Оставите коментар