Подигнута оптужница против Марка Милићева

Треће основно тужилаштво поднијело је оптужни приједлог против Марка Милићева који је "мини кантримен" ударио Луку Јовановића који је од посљедица повреда преминуо.

Србија 08.10.2014 | 16:31
Подигнута оптужница против Марка Милићева

Оптужни приједлог, осим Милићева, обухвата и Братислава Весовића и Сашу Јанковића, рекао је Тањугу Игор Величковић, портпарол Трећег основног суда у Београду, којем је приједлог оптужбе поднијет.

Милићев се терети за кривично дјело "тешко дјело против безбјености јавног саобраћаја" учињено из нехата и за које му, према закону, пријети казна од једне до осам година затвора, као и за кривично дјело непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи за које је запријећена иста казна.

Његовом куму Весовићу на терет се ставља кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела, за које је запријећена казна до пет година затвора, а таксисти Јанковићу неотклањање опасности за које је запрећена новчана казна или затвор до двије године.

Приједлог оптужбе је поднијет Трећем основном суду у Београду, који је прије мјесец дана донио пресуде којима је на по неколико мјесеци кућног затвора осудио остале учеснике у том догађају.

Милићев и Весовић су се на саслушању пред тужиоцем бранили ћутањем, јер им је адвокат у штрајку али су најавили да ће то учинити чим се штрајк прекине.

Милићев је 7. септембра депортован из Кине, гдје се скривао док је био у бјекству.

Петоро окривљених за прикривање Марка Милићева након саобраћајне несреће у којој је настрадао Лука Јовановић, осуђено је прије мјесец дана на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се
нагодили са тужилаштвом уз признање кривице.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 мјесеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест мјесеци кућног затвора.

Пријатељи Милићева, који је возио "кантримен" када је на Бранковом мосту ударио Луку Јовановића, послије несреће прешли су у такси возило.
Милићев је таксисти Јанковићу наредио да га прати.

Возило за које се сумња да је Милићев возио у тренутку несреће није пронађено, али је полиција утврдила да је ријеч о украденом аутомобилу, и да иза тога стоји добро организована криминална група која је
аутомобиле крала у иностранству, а потом их довозила у Србију.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетио "мини кантримен".

Возач "кантримена" није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.


Коментари / 0

Оставите коментар