Podignuta optužnica protiv Marka Milićeva

Treće osnovno tužilaštvo podnijelo je optužni prijedlog protiv Marka Milićeva koji je "mini kantrimen" udario Luku Jovanovića koji je od posljedica povreda preminuo.

Srbija 08.10.2014 | 16:31
Podignuta optužnica protiv Marka Milićeva

Optužni prijedlog, osim Milićeva, obuhvata i Bratislava Vesovića i Sašu Jankovića, rekao je Tanjugu Igor Veličković, portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kojem je prijedlog optužbe podnijet.

Milićev se tereti za krivično djelo "teško djelo protiv bezbjenosti javnog saobraćaja" učinjeno iz nehata i za koje mu, prema zakonu, prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprijećena ista kazna.

Njegovom kumu Vesoviću na teret se stavlja krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, za koje je zaprijećena kazna do pet godina zatvora, a taksisti Jankoviću neotklanjanje opasnosti za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dvije godine.

Prijedlog optužbe je podnijet Trećem osnovnom sudu u Beogradu, koji je prije mjesec dana donio presude kojima je na po nekoliko mjeseci kućnog zatvora osudio ostale učesnike u tom događaju.

Milićev i Vesović su se na saslušanju pred tužiocem branili ćutanjem, jer im je advokat u štrajku ali su najavili da će to učiniti čim se štrajk prekine.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gdje se skrivao dok je bio u bjekstvu.

Petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva nakon saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović, osuđeno je prije mjesec dana na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se
nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 mjeseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest mjeseci kućnog zatvora.

Prijatelji Milićeva, koji je vozio "kantrimen" kada je na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, poslije nesreće prešli su u taksi vozilo.
Milićev je taksisti Jankoviću naredio da ga prati.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je riječ o ukradenom automobilu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je
automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naletio "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.


Komentari / 0

Ostavite komentar