Москва осуђује промјене режима

Москва оштро осуђује спољне покушаје промјене режима у сувереним државама, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров након разговора са венецуеланским колегом Рафаелом Рамирезом.

Свијет 08.10.2014 | 13:21
Москва осуђује промјене режима

"Оштро осуђујемо спољне покушаје промјене режима у сувереним државама, било да се ради о Куби, Венецуели или Русији, или било којој другој европској земљи", рекао је Лавров.Он је додао да су покушаји мијешања у унутрашње послове и употреба инструмената за подстрекавање ситуација незаконити и у супротности са међународним правом.

Русија и Венецуела су увјерене да треба прекинути кршење примирја на југоистоку Украјине што је прије могуће, рекао је Лавров и додао да треба отворити свеобухватан дијалог.Лавров је рекао да не види никакву логичну везу између увођења санкција Русији и нормализације ситуације у Украјини, преноси ТАСС."Ми помажемо у примјени споразума из Минска не да би се укинуле санкције. То је проблем оних који су те санкције увели", рекао је Лавров.

Он је додао да Русија чини све на нормализацији односа у Украјини. "То је у нашем националном интересу", рекао је он и додао да су санкције незаконите.Он је изјавио да Запад користи тај инструмент како би "искалио бијес"."То није наша политика", рекао је Лавров и додао да ће Русија бити спремна да обнови канале сарадње са Западом када западни партнери развију слично разумијевање.

Коментари / 0

Оставите коментар