Moskva osuđuje promjene režima

Moskva oštro osuđuje spoljne pokušaje promjene režima u suverenim državama, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon razgovora sa venecuelanskim kolegom Rafaelom Ramirezom.

Svijet 08.10.2014 | 13:21
Moskva osuđuje promjene režima

"Oštro osuđujemo spoljne pokušaje promjene režima u suverenim državama, bilo da se radi o Kubi, Venecueli ili Rusiji, ili bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji", rekao je Lavrov.On je dodao da su pokušaji miješanja u unutrašnje poslove i upotreba instrumenata za podstrekavanje situacija nezakoniti i u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Rusija i Venecuela su uvjerene da treba prekinuti kršenje primirja na jugoistoku Ukrajine što je prije moguće, rekao je Lavrov i dodao da treba otvoriti sveobuhvatan dijalog.Lavrov je rekao da ne vidi nikakvu logičnu vezu između uvođenja sankcija Rusiji i normalizacije situacije u Ukrajini, prenosi TASS."Mi pomažemo u primjeni sporazuma iz Minska ne da bi se ukinule sankcije. To je problem onih koji su te sankcije uveli", rekao je Lavrov.

On je dodao da Rusija čini sve na normalizaciji odnosa u Ukrajini. "To je u našem nacionalnom interesu", rekao je on i dodao da su sankcije nezakonite.On je izjavio da Zapad koristi taj instrument kako bi "iskalio bijes"."To nije naša politika", rekao je Lavrov i dodao da će Rusija biti spremna da obnovi kanale saradnje sa Zapadom kada zapadni partneri razviju slično razumijevanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar