Вучић је добар само док нам дијели фотеље

Функционери СНС не дају довољно подршке Александру Вучићу. Док се он бори за реформе у Србији, функционери су заузети својим обавезама и својим фотељама, уместо да стану иза Вучићевих потеза.

Србија 07.10.2014 | 23:00
Вучић је добар само док нам дијели фотеље

Овако је Милош Вучевић, високи функционер напредњака, појаснио своје писмо Председништву СНС у којем их је упозорио да су оставили Вучића самог у тешким тренуцима за њега, и лично и као премијера који спроводи болне реформе.

“Мислим да је дошло време да се сви запитамо да ли су нам уста пуна Александра Вучића само када нам доноси већи број гласова и олакшава позиције. Свако од нас треба да се запита шта је учинио да помогне док напади на Александра Вучића, који се бори за реформу и напредак овог друштва, у последње време кулминирају. Или смо сви заузети свакодневним обавезама у својим фотељама”, каже Вучевић.

Он наводи да не само функционери, већ ни целокупно чланство странке није дало довољну подршку лидеру.

Вучевић истиче да не изузима ни себе из тога, већ критикује све редом јер “у атмосфери општег линча која траје последњих недеља“ због реформи које спроводи Вучић, стиче се утисак да је лидер СНС сам против свих.

“Нападом на Александра нападнут је сваки члан СНС-а, а подршка је некако изостала. Верујем да Вучић има подршку и комплетног Председништва и чланства, али очигледно не знамо да је искажемо. Или смо просто заузети обавезама, окрећемо главу док га нападају, а кад доноси плусеве, ту смо”, наводи Вучевић.

Политички аналитичар Владимир Гоати каже да је Вучевићево писмо разумео као “апел добронамерног члана СНС-а”.

“Вучевић мора да на основу нечега има утисак дан неко врши опструкцију Вучића, вероватно неки средњи партијски слој. Морам да признам да нисам никада очекивао да ће Вучићу у странци, од заокрета у политици, бити већи проблем инерција чланства”, каже Гоати.

Он оцењује да се, конкретно, Вучић тренутно сусреће са универзалним феноменом политике односно раскораком између речи и дела, где су сви за реформе на речима, али ако може да у њима њих прескочи.

“То вам је оно - ми те подржавамо, све је то у реду, смањуј плате и пензије, али немој да ја стежем каиш, мене прескочи”, каже Гоати.

Вучевић је тражио састанак Председништва СНС-а јер је “помало незадовољан” реакцијом како појединаца из врха власти, тако и страначких органа.

“Или ћемо стати уз Вучића и борити се за промене, или ћемо прихватити идеје свих штрајкача да Србија треба да се врати у стари систем, систем који је инаугурисала ДС, а то је систем пљачке, корупције и свеукупног пропадања, али не могу и нећу да прихватим да се кријемо од својих политичких противника који су ову земљу разорили и да остављамо Вучића да се сам бори против свих”, закључио је Вучевић.

Реакције

Зорана Михајловић, потпредседник СНС:

“Вучић никако није сам, пошто иза себе има своју породицу, странку, као и огромну подршку грађана Србије. Циљ реформи које предводи Вучић је бољи живот за све и не видим ко би се таквом циљу могао супротставити. Природно је да у овако великој странци људи имају различита мишљења и да се боре за своје позиције”.

Горан Кнежевић, потпредседник СНС:

“Не постоје никаква неслагања у странци. Цело Председништво и сви чланови СНС-а су уз Вучића у борби за реформе. Сви смо компактни и функционишемо као једно и сви смо и те како свесни да без Вучића свега овог не би ни било. Зато је сваки напад на њега уједно и напад на странку”.

Коментари / 0

Оставите коментар