Бродови двије Кореје размијенили ватру

Патролни бродови Северне и Јужне Кореје кратко су разменили ватру упозорења у близини спорне границе две земље у Жутом мору, које је било поприште бројних сукоба у прошлости, саопштило је јужнокорејско Министарство одбране.

Свијет 07.10.2014 | 09:10
Бродови двије Кореје размијенили ватру

У саопштењу се наводи да је јужнокорејски патролни брод први отворио ватру упозорења пошто је пловило Северне Кореје продрло пола наутичке миље унутар јужнокорејских територијалних вода, пренела је агенција АФП.

Уместо да се одмах повлуче, севернокорејски патролни брод узвратио је ватром, тако да су обе стране запуцале, навео је портпарол министарства и додао да бродови нису директно циљали један другог и да није било материјалне штете на пловилима.

Инцидент се догодио у 9:50 сати по локалном времену у близини пограничног јужнокорејског острва Јеонпјеонг и севернокорејски патролни брод повукао се на своју страну границе, 10 минута касније, наводи АФП.

Најновији инцидент у Жутом мору, догодило само неколико дана после изненадне посете Јужној Кореји изасланика севернокорејског лидера Ким Џонг-Уна.

Посета је резултирала договором да се настави дијалог на високом нивоу који је био суспендован пре седам месеци због пораслих војних тензија на подељеном Корејском полуострву.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

До истребљења

07.10.2014 07:21

И једни и други су у праву.

ОДГОВОРИТЕ