Шетња "за Војводину" прошла мирно

Протестна шетња центром Новог Сада због незадовољства положајем Војводине и са захтевима за федерализацију Србије протекла мирно и под будним оком бројних полицијских снага. Унитаристичким огранизацијама јуче забрањен скуп.

Србија 05.10.2014 | 14:02
Шетња "за Војводину" прошла мирно

Појачано присуство полиције опремељене за разбијање демострација било је приметно у центру Новог Сада већ уочи почетка најављење "Шетње за Војводину", али и забрањених окупљања организације Двери и Заветници.

"Шетњу за Војводину" организовали су Војвођанска партија и Војвођански клуб. Као повод су навели да је повод 26. година од "Јогурт револуције" коју су организовали и спровели апаратчици Слободана Милошевића, на челу са Михаљом Кертесом, после које је променом Устава Војводини одузета аутономија.

После шетње кроз центар града, на платоу испред зграде Бановине, на Булевару Михајла Пупина, учесницима Шетње, како је најавлено, обратила се Бранислава Костић, Председница Војвођанског клуба, Мирослав Миша Илић, Председник политичког савета Војвођанске партије и Александар Оџић, Председник Војвођанске партије.

Своју шетњу, контра овој текућој, су желеле да данас спроведу и Двери и организација Заветници, али им је полиција збранила скуп.

Двери су најавиле да ће данас у 11.30, на централном градском Тргу слободе одржати "протестну конференцију за медије", како би изразили неслагање са "Шетњом за Војводину", али је полиција забранила ово окупљање.

Протестно окупљање против шетње најавила је и организација Српски сабор Заветници, али је полиција забранилали овај скуп под образложењем да може доћи до ометања јавног саобраћаја, угрожавања здравља, безбедности људи и имовине.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мимо

06.10.2014 06:06

Значи почело је?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

06.10.2014 16:40

Нама војводјанским Србима је висе доста национализма и београдског централизма. Хоцемо републику да сами кројимо своју судбину.

ОДГОВОРИТЕ