Србима главна ријеч у Италији!

Борба за скудето у води почиње вечерас, а Игор Милановић и Андрија Прлаиновић највећи су адути Про Река да се докопа десете узастопне титуле.

Остали спортови 03.10.2014 | 15:30
Србима главна ријеч у Италији!

Српски ватерополисти и тренери ће, како пише Газета дело Спорт у најави шампионата Италије који почиње вечерас, бити међу главним актерима 96. борбе за скудето у води.

Игор Милановић на клупи Про Река и Андрија Прлаиновић у базену с капицом најтрофејнијег клуба у Итаљии главни су адути за историјски циљ лиугуријског тима да потуче влатитити рекорд од девет узастопних шампионских титула, у периоду од 1964. до 1972. године, док је Предраг Зимоњић, са своје 44 године, најстарији играч лиге и вечерас ће са његовим тимом Спорт Менаџментом отворити првенствену трку одмеравањем снага са Посилипом.

Игор Милановић је обећао пред почетак шампионата да ће публика у овој години видети најлепши Про Реко у његовој историји. Газета подсећа да је Про Реко изабрао Милановића за шефа струке после неусешног покушаја да ангажују тренера Бреше Сандра Бова. Главни мотиви који су руководили Про Реко да ангажује српског стручњака су његове лидерске карактеристике које су га красиле и као играча, када је потопио Италију у епском финалу СП у Мадриду 1986. године, три десетинке пре краја осмог продужетка, и као тренера, када је Партизан попео на кров Ервопе у Риму 2011. године, управо у финалу против Про Река.

Такође се наводи да је највеће појачање у базену за Про Реко Андрија Прлаиновић који се вратио у италијански клуб после две године проведене у Црвеној звезди и да ће он бити главни адут Про Река у походу на Лигу шампиона и скудето. Прлаиновић је већ са тимом из Лигурије освојио све што се могло освојити од 2010. до 2012. године. Главни такмац Про Реку у борби за титулу биће Бреша.

Предраг Зимоњић ће за мање од две недеље напунити 44 године и представља својеврсну икону италијанског и српског ватерпола. После капица Роме, Ортиђе и Чивитавекје ове сезоне ће носити капицу новопеченог прволигаша Спорт Менаџмента чије је седиште у Верони, али ће утакмице играти у Монци. "Тајна моје дуге каријере? Ако радите нешто са великом страшћу, крштеница не игра велику улогу. Не осећам се као квочка која служи за одгој нових нараштаја и због тога се стављам у исту раван са свим мојим саиграчима без обзира на старост. С друге стране медитеранска кухиња ми помаже да останем у форми", открио је тајну своје дуговечности бивши репрезентативац Југославије.

Коментари / 0

Оставите коментар