Srbima glavna riječ u Italiji!

Borba za skudeto u vodi počinje večeras, a Igor Milanović i Andrija Prlainović najveći su aduti Pro Reka da se dokopa desete uzastopne titule.

Ostali sportovi 03.10.2014 | 15:30
Srbima glavna riječ u Italiji!

Srpski vateropolisti i treneri će, kako piše Gazeta delo Sport u najavi šampionata Italije koji počinje večeras, biti među glavnim akterima 96. borbe za skudeto u vodi.

Igor Milanović na klupi Pro Reka i Andrija Prlainović u bazenu s kapicom najtrofejnijeg kluba u Italjii glavni su aduti za istorijski cilj liugurijskog tima da potuče vlatititi rekord od devet uzastopnih šampionskih titula, u periodu od 1964. do 1972. godine, dok je Predrag Zimonjić, sa svoje 44 godine, najstariji igrač lige i večeras će sa njegovim timom Sport Menadžmentom otvoriti prvenstvenu trku odmeravanjem snaga sa Posilipom.

Igor Milanović je obećao pred početak šampionata da će publika u ovoj godini videti najlepši Pro Reko u njegovoj istoriji. Gazeta podseća da je Pro Reko izabrao Milanovića za šefa struke posle neusešnog pokušaja da angažuju trenera Breše Sandra Bova. Glavni motivi koji su rukovodili Pro Reko da angažuje srpskog stručnjaka su njegove liderske karakteristike koje su ga krasile i kao igrača, kada je potopio Italiju u epskom finalu SP u Madridu 1986. godine, tri desetinke pre kraja osmog produžetka, i kao trenera, kada je Partizan popeo na krov Ervope u Rimu 2011. godine, upravo u finalu protiv Pro Reka.

Takođe se navodi da je najveće pojačanje u bazenu za Pro Reko Andrija Prlainović koji se vratio u italijanski klub posle dve godine provedene u Crvenoj zvezdi i da će on biti glavni adut Pro Reka u pohodu na Ligu šampiona i skudeto. Prlainović je već sa timom iz Ligurije osvojio sve što se moglo osvojiti od 2010. do 2012. godine. Glavni takmac Pro Reku u borbi za titulu biće Breša.

Predrag Zimonjić će za manje od dve nedelje napuniti 44 godine i predstavlja svojevrsnu ikonu italijanskog i srpskog vaterpola. Posle kapica Rome, Ortiđe i Čivitavekje ove sezone će nositi kapicu novopečenog prvoligaša Sport Menadžmenta čije je sedište u Veroni, ali će utakmice igrati u Monci. "Tajna moje duge karijere? Ako radite nešto sa velikom strašću, krštenica ne igra veliku ulogu. Ne osećam se kao kvočka koja služi za odgoj novih naraštaja i zbog toga se stavljam u istu ravan sa svim mojim saigračima bez obzira na starost. S druge strane mediteranska kuhinja mi pomaže da ostanem u formi", otkrio je tajnu svoje dugovečnosti bivši reprezentativac Jugoslavije.

Komentari / 0

Ostavite komentar