СП: Мотиви Српкиња су већи од Босфора!

Домаћин је фаворит, али битно је да покажемо оно најбоље, каже Марина Маљковић пред четвртфинални дуел на СП у Турској (18.00).

Кошарка 03.10.2014 | 14:00
СП: Мотиви Српкиња су већи од Босфора!

Дошле су у Турску на СП, као успутну станицу ка вишим циљевима, јер догодине на ЕП желе да се боре за олимпијску визу... Наравно, то не значи да је наша сениорска женска репрезентација неозбиљно схватила највећу планетарну смотру. Напротив, био је то још један изазов за Маринине ратнице, четвртопласиране са ЕП 2013, да покажу ко су, шта желе и колико вреде.

И десило се то да на такмичењу, на којем нису имале резултатски императив стигну до историјског успеха. Србија је међу осам на свету! То више није сан. А јава је и да Српкиње данас (18.00) излазе на мегдан домаћој селекцији у препуној дворани Фенербахчеа у Истанбулу.

Дакле, све се одвија као у најлепшој бајци, по фантастичном сценарију. Наш национални тим је доспео до четвртфинала СП, играо егал са Американкама 35 минута и сада је на реду спектакл са Туркињама...

- Тим Турске је огроман фаворит, нема никакве дилеме. Играћемо пред 15.000 људи, што нас јако мотивише. Као што у последња два дана истичем, битно је да будемо своји, да покажемо оно наше најбоље, најјаче, чему се, руку на срце, сви овде диве - јасна је селектор Марина Маљковић.

Подсећајући на прошлогодишњи дуел са Туркињама у полуфиналу ЕП, када су ривалке убедљиво славиле и "преотеле" брознану медаљу, Маљковићева додаје:

- Никада не поредим утакмице. Сада је нови тренутак. Свакако да морамо да покажемо спортски инат, с обзиром на то да смо изгубили бронзу од њих на ЕП 2013.

Стратег репрезентације Србије зна рецепт за успех:

- Морамо да се са собом сучимо, да кажемо, правили смо глупости, недопустиве грешке на две претходне утакмице. Да нас понесу мотиви. Најпре, то што играмо против екипе од које смо прошле године изгубили медаљу. Затим, играћемо пред 15.000 људи. То се не дешава сваког дана у каријери играчице.

Дакле, све је јасно, а најбоље српске сениорке желе да се настави традиција елиминације домаћина великих такмичења.

- Наш модел је игра Француске на мушком СП када су елиминисали домаћина СП, Шпанију - конкретна је Маљковићева.

Шпански селектор Лукас Мондело пришао је у лобију хотела "Сајланс" и били смо сведоци како је честитао Марини Маљковић.
- Марина, јеси срећна? Уживај у великом и заслуженом успеху! Све паре бих дао на победу вашег тима у четвртфиналу. Али, под једним условом, да не играте у Турској - било је јасно на шта је алудирао чувени тренер шпанских кошаркашица.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ
(1) Аустралија - Канада 13.00
(3) Шпанија - Кина 15.15
(4) Турска - Србија 18.00
(2) САД - Француска 20.15


ПОЛУФИНАЛЕ субота
победник 1 - победник 2
победник 3 - победник 4

МЕЧ за 3. место
Недеља 18.00
ФИНАЛЕ
Недеља 20.15

Коментари / 0

Оставите коментар