SP: Motivi Srpkinja su veći od Bosfora!

Domaćin je favorit, ali bitno je da pokažemo ono najbolje, kaže Marina Maljković pred četvrtfinalni duel na SP u Turskoj (18.00).

Košarka 03.10.2014 | 14:00
SP: Motivi Srpkinja su veći od Bosfora!

Došle su u Tursku na SP, kao usputnu stanicu ka višim ciljevima, jer dogodine na EP žele da se bore za olimpijsku vizu... Naravno, to ne znači da je naša seniorska ženska reprezentacija neozbiljno shvatila najveću planetarnu smotru. Naprotiv, bio je to još jedan izazov za Marinine ratnice, četvrtoplasirane sa EP 2013, da pokažu ko su, šta žele i koliko vrede.

I desilo se to da na takmičenju, na kojem nisu imale rezultatski imperativ stignu do istorijskog uspeha. Srbija je među osam na svetu! To više nije san. A java je i da Srpkinje danas (18.00) izlaze na megdan domaćoj selekciji u prepunoj dvorani Fenerbahčea u Istanbulu.

Dakle, sve se odvija kao u najlepšoj bajci, po fantastičnom scenariju. Naš nacionalni tim je dospeo do četvrtfinala SP, igrao egal sa Amerikankama 35 minuta i sada je na redu spektakl sa Turkinjama...

- Tim Turske je ogroman favorit, nema nikakve dileme. Igraćemo pred 15.000 ljudi, što nas jako motiviše. Kao što u poslednja dva dana ističem, bitno je da budemo svoji, da pokažemo ono naše najbolje, najjače, čemu se, ruku na srce, svi ovde dive - jasna je selektor Marina Maljković.

Podsećajući na prošlogodišnji duel sa Turkinjama u polufinalu EP, kada su rivalke ubedljivo slavile i "preotele" broznanu medalju, Maljkovićeva dodaje:

- Nikada ne poredim utakmice. Sada je novi trenutak. Svakako da moramo da pokažemo sportski inat, s obzirom na to da smo izgubili bronzu od njih na EP 2013.

Strateg reprezentacije Srbije zna recept za uspeh:

- Moramo da se sa sobom sučimo, da kažemo, pravili smo gluposti, nedopustive greške na dve prethodne utakmice. Da nas ponesu motivi. Najpre, to što igramo protiv ekipe od koje smo prošle godine izgubili medalju. Zatim, igraćemo pred 15.000 ljudi. To se ne dešava svakog dana u karijeri igračice.

Dakle, sve je jasno, a najbolje srpske seniorke žele da se nastavi tradicija eliminacije domaćina velikih takmičenja.

- Naš model je igra Francuske na muškom SP kada su eliminisali domaćina SP, Španiju - konkretna je Maljkovićeva.

Španski selektor Lukas Mondelo prišao je u lobiju hotela "Sajlans" i bili smo svedoci kako je čestitao Marini Maljković.
- Marina, jesi srećna? Uživaj u velikom i zasluženom uspehu! Sve pare bih dao na pobedu vašeg tima u četvrtfinalu. Ali, pod jednim uslovom, da ne igrate u Turskoj - bilo je jasno na šta je aludirao čuveni trener španskih košarkašica.

ČETVRTFINALE
(1) Australija - Kanada 13.00
(3) Španija - Kina 15.15
(4) Turska - Srbija 18.00
(2) SAD - Francuska 20.15


POLUFINALE subota
pobednik 1 - pobednik 2
pobednik 3 - pobednik 4

MEČ za 3. mesto
Nedelja 18.00
FINALE
Nedelja 20.15

Komentari / 0

Ostavite komentar