Адвокат: Настасић и Митровићи да се докажу!

Матија Настасић, Стефан Митровић и Александар Митровић под посебном лупом селектора Дика Адвоката.

Фудбал 02.10.2014 | 17:00
Адвокат: Настасић и Митровићи да се докажу!

Репрезентативци Србије окупљају се у уторак, 7. октобра, за утакмице против Јерменије (11. октобра) и Албаније (14.10) на старту квалификација за Европско првенство 2016. у Француској.

Селектор Дик Адвокат саопштио је ове среде списак играча на које рачуна и прилично изненадио домаћу спортску јавност.

Додатно је заинтригирао новинаре позивима појединим играчима који не играју у својим клубовима, попут двојице штопера: Матије Настасића и Стефана Митровића.

"Били су добри против Француске, али још морају да се докажу. Пратићемо их и после овог циклуса, па ће нам бити јасније да ли ћемо моћи да их користимо убудуће или ћемо да тражимо друга решења. У принципу, не волим да позивам играче који не играју у својим клубовима, али да будемо искрени, 50 одсто наших играча не игра редовно", искрен је Холанђанин.

Под посебном лупом биће и Александар Митровић, иако "решета мреже" у дресу Андерлехта.

"Уз дужно поштовање Митровићу, није исто давати голове у Енглеској и Белгији, Холандији... Мораће још да унапреди своју игру и да се докаже на тренинзима и утакмицама. Наравно да ћу о свему овоме причати и са њим лично", рекао је Адвокат.

Селектор се осврнуо и на Лазара Марковића, који има запажену минутажу у Ливерпулу, али партије које пружа нису на очекиваном нивоу.

"За Лазара је добро да редовно игра и радује ме што је тако".

Без обзира на то који играчи од њих 24 са списка добију прилику против Јерменије и Албаније, селектор верује да Србија може до шест бодова на старту квалификација.

"Пред нама је осам финала која морамо да одиграмо на најбољи начин. Увек ћемо играти на победу и тако ће бити од утакмице са Јерменијом. Нема потребе да детаљно анализирамо ривале, уколико ми будемо играли како треба. Не смемо, наравно, да потценимо било кога јер су све то добри тимови, а без обзира на пораз од Албаније, Португал је и даље први фаворит у групи", сматра Адвокат.

Холанђанин је, ипак, направио малу ограду:

"Могуће је и да у зависности од развоја меча будете задовољни ремијем, као што је то био случај када смо играли против Француске, али увек ћемо се припремати за победу".

Коментари / 0

Оставите коментар