Advokat: Nastasić i Mitrovići da se dokažu!

Matija Nastasić, Stefan Mitrović i Aleksandar Mitrović pod posebnom lupom selektora Dika Advokata.

Fudbal 02.10.2014 | 17:00
Advokat: Nastasić i Mitrovići da se dokažu!

Reprezentativci Srbije okupljaju se u utorak, 7. oktobra, za utakmice protiv Jermenije (11. oktobra) i Albanije (14.10) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Selektor Dik Advokat saopštio je ove srede spisak igrača na koje računa i prilično iznenadio domaću sportsku javnost.

Dodatno je zaintrigirao novinare pozivima pojedinim igračima koji ne igraju u svojim klubovima, poput dvojice štopera: Matije Nastasića i Stefana Mitrovića.

"Bili su dobri protiv Francuske, ali još moraju da se dokažu. Pratićemo ih i posle ovog ciklusa, pa će nam biti jasnije da li ćemo moći da ih koristimo ubuduće ili ćemo da tražimo druga rešenja. U principu, ne volim da pozivam igrače koji ne igraju u svojim klubovima, ali da budemo iskreni, 50 odsto naših igrača ne igra redovno", iskren je Holanđanin.

Pod posebnom lupom biće i Aleksandar Mitrović, iako "rešeta mreže" u dresu Anderlehta.

"Uz dužno poštovanje Mitroviću, nije isto davati golove u Engleskoj i Belgiji, Holandiji... Moraće još da unapredi svoju igru i da se dokaže na treninzima i utakmicama. Naravno da ću o svemu ovome pričati i sa njim lično", rekao je Advokat.

Selektor se osvrnuo i na Lazara Markovića, koji ima zapaženu minutažu u Liverpulu, ali partije koje pruža nisu na očekivanom nivou.

"Za Lazara je dobro da redovno igra i raduje me što je tako".

Bez obzira na to koji igrači od njih 24 sa spiska dobiju priliku protiv Jermenije i Albanije, selektor veruje da Srbija može do šest bodova na startu kvalifikacija.

"Pred nama je osam finala koja moramo da odigramo na najbolji način. Uvek ćemo igrati na pobedu i tako će biti od utakmice sa Jermenijom. Nema potrebe da detaljno analiziramo rivale, ukoliko mi budemo igrali kako treba. Ne smemo, naravno, da potcenimo bilo koga jer su sve to dobri timovi, a bez obzira na poraz od Albanije, Portugal je i dalje prvi favorit u grupi", smatra Advokat.

Holanđanin je, ipak, napravio malu ogradu:

"Moguće je i da u zavisnosti od razvoja meča budete zadovoljni remijem, kao što je to bio slučaj kada smo igrali protiv Francuske, ali uvek ćemo se pripremati za pobedu".

Komentari / 0

Ostavite komentar