Шарићеве људе гостио у МУП-у

Бранко Лазаревићу у неколико наврата током 2009. године у службеним просторијама МУП-а у Палати Србија примио адвоката Дарка Шарића Радована Штрпца, пише Блиц.

Србија 01.10.2014 | 08:25
Шарићеве људе гостио у МУП-у

Према писању овог листа, он му је том приликом преносио детаље из тајне полицијско-тужилачке операције "Балкански ратник".

Против бившег шефа кабинета министра унутрашњих послова, који је поверљиве информације о праћењу и прислушкивању нарко клана достављао Шарићевом човеку, Тужилаштво за организовани криминал у понедељак поднело оптужни предлог.

Лист преноси, како се наводи у оптужном предлогу, да је Штрбац тако сазнао да се против Шарићеве криминалне групе води преткривични поступак и да су сарадници нарко боса на мерама, после чега су припадници групе хитно променили начин медјусобне комуникације и на тај начин онемогућили истражне органе да открију јос неке пошиљке кокаина из Јужне Америке.

"Блиц" пише да се у јануару 2009. Лазаревић, према наводима из оптужног предлога срео и разговарао са Родљубом Радуловићем званим Миша Банана који је уз Шарића и Штрпца, такодје, обухваћен оптужним предлогом.

Како "Блиц" сазнаје, приликом праћења Шарићеве групе снимљено је десетак разговора Лазаревића са Радуловићем и Штрпцем које ће Тузиластво за организовани криминал предложити као доказ.

Тужилаштво за организовани криминал оптужило је у понедељак Бранка Лазаревића и још тројицу окривљених због одавања полицијских информација о праћењу и прислушкивању припадника његове групе Дарка Шарића, оптуженог за шверц кокаина и прање пара.

Осим Лазаревића оптужним предлогом тужилаштва обухваћени су адвокат Радован Штрбац, такодје оптужен за прање Шарићевог новца зарадјеног продајом дроге, затим оптужени за шверц кокаина који је у бекству Родољуб Радуловић звани Миша Банана, као и начелник Службе за специјалне истражне методе у УКП МУП-а Србије Борис Гара.

У саопштењу тужилаштва се наводи да се Бранку Лазаревићу ставља на терет да је у току 2008. и 2009. године као припадник организоване криминалне групе Дарка Шарића у више наврата одавао нарочито поверљиве податке о спроводјењу посебних доказних радњи у преткривичном поступку који је био у току, а који представљају службену тајну.

Коментари / 0

Оставите коментар