Šarićeve ljude gostio u MUP-u

Branko Lazareviću u nekoliko navrata tokom 2009. godine u službenim prostorijama MUP-a u Palati Srbija primio advokata Darka Šarića Radovana Štrpca, piše Blic.

Srbija 01.10.2014 | 08:25
Šarićeve ljude gostio u MUP-u

Prema pisanju ovog lista, on mu je tom prilikom prenosio detalje iz tajne policijsko-tužilačke operacije "Balkanski ratnik".

Protiv bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, koji je poverljive informacije o praćenju i prisluškivanju narko klana dostavljao Šarićevom čoveku, Tužilaštvo za organizovani kriminal u ponedeljak podnelo optužni predlog.

List prenosi, kako se navodi u optužnom predlogu, da je Štrbac tako saznao da se protiv Šarićeve kriminalne grupe vodi pretkrivični postupak i da su saradnici narko bosa na merama, posle čega su pripadnici grupe hitno promenili način medjusobne komunikacije i na taj način onemogućili istražne organe da otkriju jos neke pošiljke kokaina iz Južne Amerike.

"Blic" piše da se u januaru 2009. Lazarević, prema navodima iz optužnog predloga sreo i razgovarao sa Rodljubom Radulovićem zvanim Miša Banana koji je uz Šarića i Štrpca, takodje, obuhvaćen optužnim predlogom.

Kako "Blic" saznaje, prilikom praćenja Šarićeve grupe snimljeno je desetak razgovora Lazarevića sa Radulovićem i Štrpcem koje će Tuzilastvo za organizovani kriminal predložiti kao dokaz.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je u ponedeljak Branka Lazarevića i još trojicu okrivljenih zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika njegove grupe Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina i pranje para.

Osim Lazarevića optužnim predlogom tužilaštva obuhvaćeni su advokat Radovan Štrbac, takodje optužen za pranje Šarićevog novca zaradjenog prodajom droge, zatim optuženi za šverc kokaina koji je u bekstvu Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, kao i načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP MUP-a Srbije Boris Gara.

U saopštenju tužilaštva se navodi da se Branku Lazareviću stavlja na teret da je u toku 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao naročito poverljive podatke o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.

Komentari / 0

Ostavite komentar