Седам година од смрти Милана Јелића

У Модричи је данас обиљежено седам година од смрти предсједника Републике Српске Милана Јелића и тим поводом Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом служио је парастос на Градском
гробљу.

Република Српска 30.09.2014 | 18:11
Седам година од смрти Милана Јелића

Претходно су цвијеће на Јелићев гроб положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић, министар породице, омладине и спорта Нада Тешановић, министар правде Горана Златковић и министар науке и технологије Јасмин Комић, делегација Народне скупштине Републике Српске.

Осим чланова породице, цвијеће су положили и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, те делегације републичких институција, организација, општине Модрича и бројни пријатељи покојног предсједника.

Додик је рекао да је Република Српска изгубила предсједника, великог привредника, доброг човјека, супруга, оца, спортског радника, те да ни седам година након његове преране смрти туга не престаје.

"Остаје да живи сјећање на Јелића, што потрђује долазак великог броја пријатеља сваке године на његов гроб", истакао је Додик.

Он је напоменуо да је Република Српска показала достојанство када је Јелић сахрањиван и поштовање за оно што је чинио.

Јелићев син Петар рекао је да његов отац, и седам година послије смрти, живи у лијепим успоменама бројних пријатеља, сарадника и грађана Републике Српске и шире.

Јелић је рођен 26. марта 1956. године у Копривни, а преминуо 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцији предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Обављао је функцију генералног директора предузећа "8. септембар" у Модричи и генералног директора Рафинерије уља Модрича.


Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сбербанка

30.09.2014 17:36

Ово је био добар председник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумњиво ми је све то

30.09.2014 20:35

Мислим да је убијен (отрован) а не да је преминуо од срца. Само је изгледало као срчани удар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нw

30.09.2014 21:40

Синоц хеликоптером долази на митинг,данас опет хеликоптером на гробље.Предсједнице ви неспавате нигдје сем куце?Нема у Модрици никакве собе код руса на Мотелу Мајна,сто ли га узесе под своје ?А о лимузинама и полицији сувисно је прицати,возаци испред Јелицеве куце спавају у ауту као керови.Убио их пут од БЛ до МД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

01.10.2014 08:03

ОВО ХЕЛИКОПТЕРСКО ЗАЈЕБАВАЊЕ МИ СТВАРНО СМЕТА... ПА ТАЈ ТИП И ЊЕГОВА СВИТА НЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ ХЕЛИКОПТЕРА И ПОСЛОВНИХ МЛАЗНИХ АВИОНА... ОВДЕ У АУСТРИЈИ ФУНЦИОНЕРИ ПОДНОСЕ ЗАХТЈЕВ ЗА ХЕЛИКОПТЕРСКО ПРЕВОЖЕЊЕ, А КАНЦЕЛАР ПУТУЈЕ РЕДОВНОМ АВИОНСКОМ ЛИНИЈОМ... СТВАРНО, ДОСТА ЈЕ ТОГА

ОДГОВОРИТЕ