30 тимова ЕУ ће пратити изборе

ЕУ ће распоредити око 30 тимова за праћење општих избора 12. октобра, најавила је данас Делегација ЕУ у БиХ.

Босна и Херцеговина 30.09.2014 | 19:08
30 тимова ЕУ ће пратити изборе

Шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Петер Соренсен и шефови мисија земаља чланица ЕУ акредитованих у БиХ позвали су данас све политичке странке и кандидате да поштују правила политичке кампање у демократском окружењу и најавили да ће ЕУ распоредити око 30 тимова за праћење општих избора 12. октобра.

Амбасадори ЕУ на састанку с председником Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Стјепаном Микићем истакли су да у потпуности подржавају ЦИК и њен рад на обезбеђивању поштовања свих прописа у изборном процесу.

Из Комисије је саопштено да су поздравили ангажман посматрачких мисија ОДИХР/ОЕБС-а и домаће посматраче и њихово учешће, наглашавајући њихову важност за транспарентност изборног процеса, пренела је Радио Слободна Европа.

"Позивамо све политичке странке и кандидате да поштују правила политичке кампање у демократском окружењу. Позивамо их да се уздрже од реторике подела и да се фокусирају на конкретна питања која су од важности за грађане. Такође, позивамо грађане да гласају на општим изборима", поручио је Соренсен.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Супервизор

30.09.2014 17:11

Ко украде и један глас, њега и цијелу странку послати у Исламску државу на годишњи одмор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шабан

30.09.2014 20:41

Толико не вјерују лоповима на власти да ће ето послати 30 тимова да прате изборе. Ја бих рекао, недовољно. Треба их онолико колико има гласачких мјеста и просторија. И треба да буду присутни цијело вријеме а посебно док се буду бројали гласови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

01.10.2014 07:50

И сви отворити четвере очи,јер ко је научио красти он ће то опет покушати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос

01.10.2014 10:32

на земаљској кугли ицх нема као сто смо ми,само је овдје клима повољна и само овдје смо оно сто јесмо.

ОДГОВОРИТЕ