30 timova EU će pratiti izbore

EU će rasporediti oko 30 timova za praćenje opštih izbora 12. oktobra, najavila je danas Delegacija EU u BiH.

Bosna i Hercegovina 30.09.2014 | 19:08
30 timova EU će pratiti izbore

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Peter Sorensen i šefovi misija zemalja članica EU akreditovanih u BiH pozvali su danas sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju i najavili da će EU rasporediti oko 30 timova za praćenje opštih izbora 12. oktobra.

Ambasadori EU na sastanku s predsednikom Centralne izborne komisije (CIK) BiH Stjepanom Mikićem istakli su da u potpunosti podržavaju CIK i njen rad na obezbeđivanju poštovanja svih propisa u izbornom procesu.

Iz Komisije je saopšteno da su pozdravili angažman posmatračkih misija ODIHR/OEBS-a i domaće posmatrače i njihovo učešće, naglašavajući njihovu važnost za transparentnost izbornog procesa, prenela je Radio Slobodna Evropa.

"Pozivamo sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju. Pozivamo ih da se uzdrže od retorike podela i da se fokusiraju na konkretna pitanja koja su od važnosti za građane. Takođe, pozivamo građane da glasaju na opštim izborima", poručio je Sorensen.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Supervizor

30.09.2014 17:11

Ko ukrade i jedan glas, njega i cijelu stranku poslati u Islamsku državu na godišnji odmor!

ODGOVORITE
Name

Šaban

30.09.2014 20:41

Toliko ne vjeruju lopovima na vlasti da će eto poslati 30 timova da prate izbore. Ja bih rekao, nedovoljno. Treba ih onoliko koliko ima glasačkih mjesta i prostorija. I treba da budu prisutni cijelo vrijeme a posebno dok se budu brojali glasovi.

ODGOVORITE
Name

Василије

01.10.2014 07:50

И сви отворити четвере очи,јер ко је научио красти он ће то опет покушати!

ODGOVORITE
Name

Bos

01.10.2014 10:32

na zemaljskoj kugli ich nema kao sto smo mi,samo je ovdje klima povoljna i samo ovdje smo ono sto jesmo.

ODGOVORITE