Блан пред Барсу: Волим њихов стил

Тренер Пари сен Жермена признао да је одувек био наклоњен наредном ривалу свог тима.

Фудбал 30.09.2014 | 12:45
Блан пред Барсу: Волим њихов стил

Пари сен Жермен и Барселона одиграће у уторак један од најатрактивнијих мечева другог кола Лиге шампиона, па и целе групне фазе елитног такмичења (директан пренос на ТВ Арена спорт 3 и порталу Кликспорт).
То ће за тренера домаћих Лорана Блана бити посебан дуел, јер га за противнички тим везује успомена из млађих дана и наклоност према стилу игре, који брижљиво гаје на Ноу Кампу.

"Јесам био играч Барселоне, али то је било давно... А и провео сам тамо само једну сезону. Сада ми је циљ да их победим, а мислим да имамо квалитет да то урадимо", рекао је Блан на конференцији за новинаре у Паризу.

Многи су склони да окарактеришу Барсину игру као (на моменте) досадну и уз то непродуктивну против чврстих и добро организованих екипа.

"Барселона је увек спадала у групу мојих омиљених клубова, посебно због њене фудбалске филозофије. Некоме се свиђа њихов стил, некоме не. Ја га волим. У последњих десетак година су освојили бројне трофеје, али за мене је важно да су то урадили играјући допадљив фудбал и постижући много голова", изјавио је Блан.

Поуздани штопер, првак света и Европе са репрезентацијом Француске, са Каталонцима је у сезони 1996/97 освојио шпански Куп и Суперкуп, као и Куп победника купова.

На путу до тријумфа у европском такмичењу (које више не постоји), елиминисали су и Црвену звезду.

У актуелном такмичењу је Барса савладала АПОЕЛ себи несвојственим резултатом 1:0, док је ПСЖ у Амстердаму ремизирао са Ајаксом - 1:1.

Два тима последњи пут су се састала у четвртфиналу Лиге шампиона 2012/13, када је Барса отишла даље захваљујући правилу гола у гостима - 2:2, 1:1. ПСЖ је у реваншу повео преко Пастореа, али је Педро 20 минута пре краја био стрелац одлучујућег поготка за шпански клуб.

"Свеци" ће у дербију бити слабији за Златана Ибрахимовића и Езекијела Лавеција, док је наступ Тијага Силве неизвестан. Тренер гостију Луис Енрике има на располагању све кључне играче.

Коментари / 0

Оставите коментар