Blan pred Barsu: Volim njihov stil

Trener Pari sen Žermena priznao da je oduvek bio naklonjen narednom rivalu svog tima.

Fudbal 30.09.2014 | 12:45
Blan pred Barsu: Volim njihov stil

Pari sen Žermen i Barselona odigraće u utorak jedan od najatraktivnijih mečeva drugog kola Lige šampiona, pa i cele grupne faze elitnog takmičenja (direktan prenos na TV Arena sport 3 i portalu Kliksport).
To će za trenera domaćih Lorana Blana biti poseban duel, jer ga za protivnički tim vezuje uspomena iz mlađih dana i naklonost prema stilu igre, koji brižljivo gaje na Nou Kampu.

"Jesam bio igrač Barselone, ali to je bilo davno... A i proveo sam tamo samo jednu sezonu. Sada mi je cilj da ih pobedim, a mislim da imamo kvalitet da to uradimo", rekao je Blan na konferenciji za novinare u Parizu.

Mnogi su skloni da okarakterišu Barsinu igru kao (na momente) dosadnu i uz to neproduktivnu protiv čvrstih i dobro organizovanih ekipa.

"Barselona je uvek spadala u grupu mojih omiljenih klubova, posebno zbog njene fudbalske filozofije. Nekome se sviđa njihov stil, nekome ne. Ja ga volim. U poslednjih desetak godina su osvojili brojne trofeje, ali za mene je važno da su to uradili igrajući dopadljiv fudbal i postižući mnogo golova", izjavio je Blan.

Pouzdani štoper, prvak sveta i Evrope sa reprezentacijom Francuske, sa Kataloncima je u sezoni 1996/97 osvojio španski Kup i Superkup, kao i Kup pobednika kupova.

Na putu do trijumfa u evropskom takmičenju (koje više ne postoji), eliminisali su i Crvenu zvezdu.

U aktuelnom takmičenju je Barsa savladala APOEL sebi nesvojstvenim rezultatom 1:0, dok je PSŽ u Amsterdamu remizirao sa Ajaksom - 1:1.

Dva tima poslednji put su se sastala u četvrtfinalu Lige šampiona 2012/13, kada je Barsa otišla dalje zahvaljujući pravilu gola u gostima - 2:2, 1:1. PSŽ je u revanšu poveo preko Pastorea, ali je Pedro 20 minuta pre kraja bio strelac odlučujućeg pogotka za španski klub.

"Sveci" će u derbiju biti slabiji za Zlatana Ibrahimovića i Ezekijela Lavecija, dok je nastup Tijaga Silve neizvestan. Trener gostiju Luis Enrike ima na raspolaganju sve ključne igrače.

Komentari / 0

Ostavite komentar