Исинбајева јури злато на ОИ у Рију 2016.!

Двострука олимпијска шампионка у скоку с мотком Рускиња Јелена Исинбајева најавила је поход на треће злато на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016.

Остали спортови 29.09.2014 | 21:45
Исинбајева јури злато на ОИ у Рију 2016.!

Тридесетдвогодишња Исинбајева је у јуну у Монаку донела на свет ћерку Еву, а освојила је злато на ОИ у Атини 2004. и у Пекингу четири године касније.

"Мој тренер Јевгениј Трофимов већ је направио распоред тренинга у припремама за Рио. Учинићу све што је у мојој моћи да освојим треће злато", рекла је Исинбајева.

Исинбајева је током каријере 28 пута обарала светске рекорде, а после неуспеха на дворанском првенству света у Дохи 2010. направила је једногодишњу паузу.

Она се вратила такмичењима у фебруару 2011, када је освојила четврту титулу дворанске светске првакиње у Истанбулу, пре него што је на Играма у Лондону 2012. освојила бронзу, а потом 2013. и злато на шампионату света на отвореном у Москви.

Рускиња је пред шампионат у Москви најавила крај каријере, али се у медјувремену предомислила и у мају саопштила да ће после породјаја наставити да се бави атлетиком.

Коментари / 0

Оставите коментар