Осло најскупљи, а Београд најјефтинији град за туристе

Просечан туриста за потребе хране, улазница и сличних туристичких "ситница" у Ослу требало да плати 153 евра, а у Београду 41 евро.

Путовања 29.09.2014 | 08:09
Осло најскупљи, а Београд најјефтинији град за туристе

Осло је најскупљи, а Београд најјефтинији град за туристе, показало је једна анкета немачког ауто-мото савеза АДАЦ, спроведена у 20 европских градова, према којој би просечан туриста за потребе хране, улазница и сличних туристичких "ситница" у Ослу требало да плати 153 евра, а у Београду 41 евро.

Спрски главни град је тиме најјефтинији међу посматраним метрополама, преносе данас немачки медији анализу АДАЦ, наводећи да се поредило, између осталог, колико кошта дневна карта у јавном превозу или улазница у зоолоскси врт, а при том су анализиране и цене пива, капућина или порције помфрита.Осим тога, направљено је поређење цена таблета против главобоље, пасте за зубе, фластера за ране.....

Посебно скупе у европским градовима су туристичке понуде.Тако улазница за лондонски зоолошки врт кошта 29 евра, улазница у један швајцарски музеј у Луцерну 25 евра, док је у Ослу, посета главној туристичкој атракцији, тврђави Акерсхус, бесплатна.

Када је реч о немачким градовима - туристичка потрошачка корпа је ту 104 евра за престоницу Берлин и 98 за, на пример, главни град економски моћне Баварске, Минхен.

Када је реч о најскупљим градовима, после Осла долазе Париз, Лондон, Копенхаген и Мадрид, док су на другој страни, поред најјефтинијег Београда, као посебно повољни за туристе означени Загреб, Љубљана, Праг и Будимпешта.

За ову анкету, спроведену у мају ове године, анкетари су у 20 европских градова купили 20 тачно дефинисаних производа, који су, према АДАЦ, типични за једног туристу просечне зараде.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хео

29.09.2014 12:48

А који то туриста долази у БГ?Они имају туристе само из Врања,Лесковца, Парацина и понеки залутали из РС коме псују мајку сто прица ијекавски.Требиње има висе туриста него цјела Србија ....а гдје Јахорина,Бијељина,па сад це да поцне и национални парк Сутјеска...знаци РС само да има мало боље руковдство могли би да газимо све редом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

29.09.2014 15:51

Хаха нисам бољег коментара одавно процитао :))

ОДГОВОРИТЕ