"Прајд" у Београду

Учесници Параде поноса окупљају се у улици Кнеза Милоша у Београду. Јаке полицијске снаге, са опремом за разбијање демонстрација блокирале централне улице. Измењен режим саобраћаја.

Србија 28.09.2014 | 11:20
"Прајд" у Београду

Владу Србије, тачније место одакле ће кренути шетња надлеће хеликоптер, а поред су паркирана борна кола са воденим топовима.

Јаке полицијске снаге, са опремом за разбијање демонстрација потпуно су блокирале централне београдске улице - ту су и полицијска возила - џипови хамер, "марице", полицијски аутомобили...

На Тргу Славија и на Тргу републике налази се кордони жандармерије, "марице", борна кола, џипови и кола Хитне помоћи.

Представник Организационог одбора Параде поноса Бобан Стојановић рекао је да се данас осећа феноменално, мада велике мере обезбеђења нису оно ка чему су организатори тежили.

Организатори Прајда су јуче најавили окупљање у 11.30 испред зграде Владе Србије у Немањиној, а учесници ће моћи да дођу из три правца - из правца Славије, из правца Кнеза Милоша од Лондона и из правца Железничке станице где ће бити и улаз за новинаре.

Поворка треба да се креће улицом Кнеза Милоша, до Скупштине Србије где ће скренути на Трг Николе Пашића, а код Градске скупштине биће завршено окупљање.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бн69

28.09.2014 10:49

Треба једном да изадју породице са дјецом и да показу овим сподобама ста знаци породица за опстанак људи. Бојте се Господара свих свјетова.

ОДГОВОРИТЕ