"Prajd" u Beogradu

Učesnici Parade ponosa okupljaju se u ulici Kneza Miloša u Beogradu. Jake policijske snage, sa opremom za razbijanje demonstracija blokirale centralne ulice. Izmenjen režim saobraćaja.

Srbija 28.09.2014 | 11:20
"Prajd" u Beogradu

Vladu Srbije, tačnije mesto odakle će krenuti šetnja nadleće helikopter, a pored su parkirana borna kola sa vodenim topovima.

Jake policijske snage, sa opremom za razbijanje demonstracija potpuno su blokirale centralne beogradske ulice - tu su i policijska vozila - džipovi hamer, "marice", policijski automobili...

Na Trgu Slavija i na Trgu republike nalazi se kordoni žandarmerije, "marice", borna kola, džipovi i kola Hitne pomoći.

Predstavnik Organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović rekao je da se danas oseća fenomenalno, mada velike mere obezbeđenja nisu ono ka čemu su organizatori težili.

Organizatori Prajda su juče najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca - iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare.

Povorka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bn69

28.09.2014 10:49

Treba jednom da izadju porodice sa djecom i da pokazu ovim spodobama sta znaci porodica za opstanak ljudi. Bojte se Gospodara svih svjetova.

ODGOVORITE