Београд: Протест против Прајда

Покрет Двери организовао је вечерас у центру Београда протест против одржавања Параде поноса, најављене за сутра у у центру престонице.

Србија 27.09.2014 | 20:56
Београд: Протест против Прајда

Са простеста, организованог на Тргу Републике поручено је и да ће окупљени чекати одлуку Бироа за координацију служби безебедности која би вечерас требало да одлучи да је ће се Прајд одржати.

Окупљени су носили државне и заставе Двери, а уз увреде на рачун премијера Александра Вучиха, на скупу су се чуле и модификоване навијачке песме против одржавања Прајда попут "П..... градом неће шетати, неће шетати".

Представник Двери Владан Глишић позвао је окупљене на миран и ненасилан протес поручивши Бироу за координацију служби безебдности да "не прозива окупљне због глупости - геј параде".

На скупу је приказан и руски филм "Содома" који како су организатори рекли указује на погубан утицај промоције хомосексуализма на децу и породичне вредности.

Глишић је пре поцетка скупа рекао новинарима да је кампања Двери била узбуњивање јавности, односно "да људи схвате да прича о геј паради није прича о људским правима".

"Ово окупљање треба да охрабри грађане Србије да јавно кажу свој став који је већински - да не треба да буде геј параде", рекао је Глишић.

Он је додао да ово није "хомофобично окупљање већ окупљење против ЛГБТ активиста који покушавају да уведу тоталитарану идеологију у наше школе и куће и да нас доведу у ситуацију да породичне вредности више не буду главне вредности у Србији".

Представник Двери Данило Тврдишић каже да је протест организован како би се жаштитила деца од агресивне промоције идеологије хомосекусализма

Двери су овде данас, јер желимо јасно и прецизно да поручимо влади Србије да је заслагање за геј параду и упште промоција хомосексуланих права протувуставно деловање, рекао је Твридшић.

Према његовим речима, то залагање нема никакве везе са људским правима, већ обрнуто - "представља атак на већину грађана и традициналне вредности".

Скуп обезбеђују бројни редари Двери, на Тргу Републике је присустна и полиција, а саобраћај се нормално одвија.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јулио

27.09.2014 19:10

Ма мозете се цупати,али парада це бити одрзана,брисел је наредио и то се мора одрзати.гдје је сад дациц,вициц......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

27.09.2014 22:13

Шта написати поред овога, нема се шта додати. Изопачени запад све ово форсира јер је педерски лоби јак код њих и имају доста утицаја на економију. Они слушају лоби а ми требало да слушамо њих.Каква иронија. Људи окрените се према исоку, запад је накарадно и неморално друштво које уништава све око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан...

27.09.2014 22:41

толико смо прихватили белосветског *едерлука у насем зивоту,моземо прихватити и *едере,стварно не разумим,пусти људе да сетају,ко обраца пазњу на њих,Србија им прави најбољу рекламу,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

франкфурт

28.09.2014 06:51

дје су ови били да помогну у самцу..добоју након поплава..сто не тросе енергију у корисне ствари...бас ме интересује колко це ово костати..а свакако це се одрзати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брисел

28.09.2014 08:09

Ама људи ста нам је за њима? Нека се просетају и марс куци. Будале је најбоље игнорисати. Неце се они промијенити ако добију батина.

ОДГОВОРИТЕ