Жене које су обликовале данашњу моду

Неки модни моменти остали су упамћени као тренуци који су променили историју моде. Тиу сопада мала црна хаљина Коко Шанел или чувена лепршава хаљина Мерлин Монро. Али, и у скорашњој историји је било момената и личности које су знатно утицале на то шта сматрамо модерним.

Мода и љепота 27.09.2014 | 15:25
Жене које су обликовале данашњу моду


1. КАЈЛИ МИНОГ У СПОТУ "ИМ СПИННИНГ АРОУНД" - Сећате ли се овог спота из 2000. године? Када је објавила, Кајли је била на врхунцу каријере и многи мушкарци су уздисали за њим. Уздишу и данас, али када је објављен овај спот који пуца од сексепила нико није остао равнодушан. Од тог дана, "вруће панталонице" су постале хит.

2. "ВЕРСАЋЕ" ХАЉИНА ЕЛИЗАБЕТ ХАРЛИ - Елизабет Харли и Хју Грант били су најпопуларнији пар те 1994. године. Глумица је одувек имала фантастично тело, и није се либила да га и покаже. Зато се и данас, 20 година након што су настале ове фотографије, и даље прича о црној "Версаће" хаљини коју је носила на премијери филма "Четири венчања и сахрана".

3. СПАЈС ГЕРЛС - Ове девојке су биле прави феномен деведесетих година прошлог века. Свака је имала стил у складу са својим карактером, а с обзиром на то да су биле јако популарне, све девојчице су желеле да буду као оне. Зато су ципеле са огромним платформама биле посебно популарне.

4. СЕКС И ГРАД - Још један квартет је значајно утицао на скорију историју моде, а то су биле незаборавне Кери, Миранда, Саманта и Шарлот. Највећу улогу је, наравно, имала Сара Џесика Паркер, која је оживела лик модерне Кери и тако створила слику о савршеној, увек сређеној Њујорчанки, којој сви теже. Њени храбри и необични модни одабири дуго су били тема дебата, али истина је да је управо она проширила модне видике девојкама.

5. КЕЈТ МОС - Деведесете су биле знатно допба секси фотомодела, као што су Синди Крафорд и Линда Еванђелиста. Али, онда се појавила једна мала мршавица и све их бацила у сенку. То је била Кејт Мос, која је у моду увела "наркомански изглед", који подразумева рашчупану косу, помало неуредну шминку и, наравно, мањак килограма.

6. ФИЛМ "ОТКАЧЕНА ПЛАВУША" - Овај филм сам по себи нема велику уметничку вредност, али секси школске униформе више никада нису биле исте после "Откачене плавуше" Дуго су после биле у моди кратке кариране сукњице, баш по угледу на ове девојке.

7. РИЈАНА - Било би немогуће набројати све моменте у којима је Ријана утицала на модни свет. Можда један од најупечатљивјих момената био је онај када се појавила практично гола на црвеном тепиху, али далеко од тога да је то једини пут када је Ријана запањила све. Са њом може да се пореди самојош један модни феномен...

8. ЛЕЈДИ ГАГА - Ова певачица од почетка је имала само један циљ - да буде другачија. И у томе је и те како успела. Лејди Гага, која своје фанове назива својим "малим чудовиштима", сваки пут када изађе на улчицу направи малу модну револуцију.

9. ЛУДИ ШЕШИР ПРИНЦЕЗЕ БЕАТРИС - Венчање принца Вилијама и Кејт Мидлтон није обележила само младина прелепа венчаница, већ и луди шешир принцезе од Јорка, Беатрис. Готово да је сву пажњу са срећног пара скренула на себе када се појавила са овим чудним шеширом, о ком се и дан данас прича.

Коментари / 0

Оставите коментар