Žene koje su oblikovale današnju modu

Neki modni momenti ostali su upamćeni kao trenuci koji su promenili istoriju mode. Tiu sopada mala crna haljina Koko Šanel ili čuvena lepršava haljina Merlin Monro. Ali, i u skorašnjoj istoriji je bilo momenata i ličnosti koje su znatno uticale na to šta smatramo modernim.

Moda i ljepota 27.09.2014 | 15:25
Žene koje su oblikovale današnju modu


1. KAJLI MINOG U SPOTU "IM SPINNING AROUND" - Sećate li se ovog spota iz 2000. godine? Kada je objavila, Kajli je bila na vrhuncu karijere i mnogi muškarci su uzdisali za njim. Uzdišu i danas, ali kada je objavljen ovaj spot koji puca od seksepila niko nije ostao ravnodušan. Od tog dana, "vruće pantalonice" su postale hit.

2. "VERSAĆE" HALJINA ELIZABET HARLI - Elizabet Harli i Hju Grant bili su najpopularniji par te 1994. godine. Glumica je oduvek imala fantastično telo, i nije se libila da ga i pokaže. Zato se i danas, 20 godina nakon što su nastale ove fotografije, i dalje priča o crnoj "Versaće" haljini koju je nosila na premijeri filma "Četiri venčanja i sahrana".

3. SPAJS GERLS - Ove devojke su bile pravi fenomen devedesetih godina prošlog veka. Svaka je imala stil u skladu sa svojim karakterom, a s obzirom na to da su bile jako popularne, sve devojčice su želele da budu kao one. Zato su cipele sa ogromnim platformama bile posebno popularne.

4. SEKS I GRAD - Još jedan kvartet je značajno uticao na skoriju istoriju mode, a to su bile nezaboravne Keri, Miranda, Samanta i Šarlot. Najveću ulogu je, naravno, imala Sara Džesika Parker, koja je oživela lik moderne Keri i tako stvorila sliku o savršenoj, uvek sređenoj Njujorčanki, kojoj svi teže. Njeni hrabri i neobični modni odabiri dugo su bili tema debata, ali istina je da je upravo ona proširila modne vidike devojkama.

5. KEJT MOS - Devedesete su bile znatno dopba seksi fotomodela, kao što su Sindi Kraford i Linda Evanđelista. Ali, onda se pojavila jedna mala mršavica i sve ih bacila u senku. To je bila Kejt Mos, koja je u modu uvela "narkomanski izgled", koji podrazumeva raščupanu kosu, pomalo neurednu šminku i, naravno, manjak kilograma.

6. FILM "OTKAČENA PLAVUŠA" - Ovaj film sam po sebi nema veliku umetničku vrednost, ali seksi školske uniforme više nikada nisu bile iste posle "Otkačene plavuše" Dugo su posle bile u modi kratke karirane suknjice, baš po ugledu na ove devojke.

7. RIJANA - Bilo bi nemoguće nabrojati sve momente u kojima je Rijana uticala na modni svet. Možda jedan od najupečatljivjih momenata bio je onaj kada se pojavila praktično gola na crvenom tepihu, ali daleko od toga da je to jedini put kada je Rijana zapanjila sve. Sa njom može da se poredi samojoš jedan modni fenomen...

8. LEJDI GAGA - Ova pevačica od početka je imala samo jedan cilj - da bude drugačija. I u tome je i te kako uspela. Lejdi Gaga, koja svoje fanove naziva svojim "malim čudovištima", svaki put kada izađe na ulčicu napravi malu modnu revoluciju.

9. LUDI ŠEŠIR PRINCEZE BEATRIS - Venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton nije obeležila samo mladina prelepa venčanica, već i ludi šešir princeze od Jorka, Beatris. Gotovo da je svu pažnju sa srećnog para skrenula na sebe kada se pojavila sa ovim čudnim šeširom, o kom se i dan danas priča.

Komentari / 0

Ostavite komentar