Комеморација Тихићу у згради Парламента БиХ

У Парламентарној скупштини БиХ данас је одржана комеморација поводом смрти предсједника СДА и замјеника предсједавајућег Вијећа народа Сулејмана Тихића.

Босна и Херцеговина 27.09.2014 | 15:00
Комеморација Тихићу у згради Парламента БиХ

Осим породице,пријатеља и чланова СДА комеморацији је присуствовао и велики број парламентараца, представника међународне заједнице,дипломатског кора те невладиних организација.

,,Прерана смрт Сулејмана Тихића велики је гибитак за БиХ'', истакао је предсједавајући Предсједништва БиХ и замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић, додајући да је Тихић успјешно водио СДА до све до смрти и дао снажан печат позитивим процесима у БиХ.

,,Сулејман Тихић је био добар човјек. Узоран отац,супруг и дјед петоро унучади. Био је вриједан,одговоран и изузетно способан политичар и државник. На политичку сцени је уносио мирноћу, прагматичност и давао јој позитиван и препознатљив тон.Нудио је сарадњу,рјешења и договор умјесто препирке,подјеле и нетрпељивости. Волио је своју домовину и све људе у њој'',истакао је Изетбеговић.

У име колега парламентараца од Тихића су се опростили предсједавајући и замјеник предсједавајућег Вијећа народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић и Сташа Кошарац.

,,Данас ће многи потврдити да је отишао човјек дијалога и компромиса.Његов присуп животу,однос према политичким обавезама,издвају га у посебну особу.Човјек са мноштвом пријатеља и симпатизера,чак и из оних кругова који то неће јавно признати'', истакао је Дрган Човић.

,,За дијалог и компромис у овој зељи треба имати вољу,снагу и храброст. Господин Тихић имао је све то,па и више од тога. Био је један од ријетких политичких лидера у БиХ чије су ријечи пажљиво слушали и поштовали сви,па и они који се са његовим политичким ставовима нису слагали'',рекао је Сташа Кошарац.

Сви који дошли да одају последњу почаст Сулејману Тихићу сложили су се да је отишао изузетан политичар,лидер највеће бошњачке политичке партије, али прије свега, како су истакли, добар човјек.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар