Komemoracija Tihiću u zgradi Parlamenta BiH

U Parlamentarnoj skupštini BiH danas je održana komemoracija povodom smrti predsjednika SDA i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća naroda Sulejmana Tihića.

Bosna i Hercegovina 27.09.2014 | 15:00
Komemoracija Tihiću u zgradi Parlamenta BiH

Osim porodice,prijatelja i članova SDA komemoraciji je prisustvovao i veliki broj parlamentaraca, predstavnika međunarodne zajednice,diplomatskog kora te nevladinih organizacija.

,,Prerana smrt Sulejmana Tihića veliki je gibitak za BiH'', istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, dodajući da je Tihić uspješno vodio SDA do sve do smrti i dao snažan pečat pozitivim procesima u BiH.

,,Sulejman Tihić je bio dobar čovjek. Uzoran otac,suprug i djed petoro unučadi. Bio je vrijedan,odgovoran i izuzetno sposoban političar i državnik. Na političku sceni je unosio mirnoću, pragmatičnost i davao joj pozitivan i prepoznatljiv ton.Nudio je saradnju,rješenja i dogovor umjesto prepirke,podjele i netrpeljivosti. Volio je svoju domovinu i sve ljude u njoj'',istakao je Izetbegović.

U ime kolega parlamentaraca od Tihića su se oprostili predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i Staša Košarac.

,,Danas će mnogi potvrditi da je otišao čovjek dijaloga i kompromisa.Njegov prisup životu,odnos prema političkim obavezama,izdvaju ga u posebnu osobu.Čovjek sa mnoštvom prijatelja i simpatizera,čak i iz onih krugova koji to neće javno priznati'', istakao je Drgan Čović.

,,Za dijalog i kompromis u ovoj zelji treba imati volju,snagu i hrabrost. Gospodin Tihić imao je sve to,pa i više od toga. Bio je jedan od rijetkih političkih lidera u BiH čije su riječi pažljivo slušali i poštovali svi,pa i oni koji se sa njegovim političkim stavovima nisu slagali'',rekao je Staša Košarac.

Svi koji došli da odaju poslednju počast Sulejmanu Tihiću složili su se da je otišao izuzetan političar,lider najveće bošnjačke političke partije, ali prije svega, kako su istakli, dobar čovjek.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar