Херцеговка Тијана одушевила свијет!

Откако је Одбојкашки савез Босне и Херцеговине примљен у чланство ФИВБ никада нити једна од репрезентативних селекција није заиграла на највећим смотрама игре преко мреже.

Остали спортови 26.09.2014 | 19:00
Херцеговка Тијана одушевила свијет!

Клупска одбојка у БиХ је на јако ниским гранама, а људи који нешто значе у овоме спорту данас су углавном далеко од одбојкашких терена којима владају неки други ликови и људи који су срозали одбојкашки спорт. Увијек и изнова ће појединци лако пронаћи аргументе како би оправдали свој нерад. Нерад који је дозволио да је Босна и Херцеговина у посљедњих неколико година остала без неколико сјајних, како одбојкаша, тако и одбојкашица.

Репрезентативне селекције које у такмичење за европске и свјетске смотре крећу са самог дна никоме од перспективних одбојкаша и одбојкашица нису интересантни, па се млади спортисти у игри преко мреже одлучују да играју за селекције земаља у сусједству, углавном Србије и Хрватске, али има и оних које су "капарисале" друге земље.

Примјера је много, а свакако најсвјежији је млада Тијана Бошковић. Млада одбојкашица рођена 1997. године сениорска је репрезентативка Србије о којој пише цијели свијет, али мало ко зна да је једна од најталентованији одбојкашица планете рођена у Билећи.

Свој деби Бошковић је уписала на Свјетском првенству за одбојкашице које се игра у Италији, а у првој утакмици против Бугарске била је брилијантна, освојила је 22 поена за екипу селектора Зорана Терзића, а са овим учинком била је најбољи поентер првог кола.

Није Тијана једини примјер који свједочи о немару ОСБиХ, помињати сва имена било би илузорно али довољно је споменути Сашу Старовића и његову сестру Сању који су рођени у Требињу. Још једна репрезентативка Србије Бранкица Михајловић прве одбојкашке кораке направила у родном Брчком.

Питање је да ли је неко од набројаних имена уопште икада и имао жељу играти за БиХ, поредећи прије свега спортске резултате наших селекција с оним из окружења. Ипак, још веће питање је кад можемо очекивати резултате који би колико-толико могли бити аргумент функционерима ОСБиХ да приволе респективне одбојкаше и одбојкашице да играју за земљу свог рођења.

Коментари / 0

Оставите коментар