Оштра реакција из РС БиХ: Српска не може у ЕХФ!

"Рукометни савез Републике Српске не може бити примљен у Европску рукометну федерацију (ЕХФ). То нема шансе. То су глупости и будалаштине". Тим речима почео је разговор за "Дневни аваз" генерални секретар Рукометног савеза БиХ Смајо Карачић када је упитан да прокоментарише изјаву предједника Рукометног савеза Републике Српске Здравка Милићевића, који је најавио кандидатуру Рукометног савеза РС за чланство у ЕХФ-у.

Остали спортови 26.09.2014 | 17:30
Оштра реакција из РС БиХ: Српска не може у ЕХФ!

Подсетимо, Милићевић је најавио да ће РС РС покренути процедуру пријема у ЕХФ у својству пуноправног члана.

"Изненадила нас је одлука ЕХФ-а о пријему Косова. Сматрам да је у питању политички мотив и да та одлука нема везе са спортом. А, ако је то већ тако и ако је ЕХФ увео неке нове стандарде, онда и Рукометни савез РС има потпуно право да аплицира за пријем у чланство ове организације", истакао је Милићевић у изјави за "Дневни аваз", додајући да РС РС има много боље аргументе за пријем у ЕХФ од оних које је имало Косово.

Са друге стране, потпредседник Рукометног савеза БиХ Мирсад Сирћо одмах је затражио одржавање ванредне седнице, наглашавајући да изјаве попут Милићевићеве дестабилизују ситуацију у Рукометном савезу Босне и Херцеговине пред историјских наступ "Змајева" на Светском првенству у Катару, које се игра у јануару наредне године.

"Од председника Рукометног савеза БиХ Невенка Херцега одмах сам затражио да се у петак одржи ванредна седница и да видимо у чему је проблем. Надам се да ће сви наћи времена и да ће седница бити одржана", казао је Сирћо за Дневни аваз.

Коментари / 0

Оставите коментар